خط مقاومت

تاریخ منطقه با ظهور انقلاب اسلامی وارد یک نقطه عطف گردیده و با ورود مردان میدانی چون سردار شهید سلیمانی به صحنه‌ی نبرد، سرنوشت متفاوتی برای جبهه مقاومت رقم خورده است.

خبرگزاری مهر-گروه سیاست-خلیل همایی‌راد؛ تاریخ یک نقطه نیست. تحلیل تاریخ بیش‌تر شبیه یک نمودار خطی است. از عملیات طوفان الاقصی که هفتم اکتبر ۲۰۲۳ – مصادف با ۱۵ مهر ۱۴۰۲ توسط گروه‌های فلسطینی در سرزمین‌های اشغالی آغاز شد ۸۰ روز گذشته است. طی این مدت تمام تلاش امپراتوری رسانه‌ای نظام سلطه این بوده که حوزه تحلیلی را در همان نقطه متوقف نماید و حماس را به دلیل این عملیات نزد افکار عمومی محکوم کند و در این ماجرا به دروغ‌های بزرگی نیز متوسل شده است.

البته به تدریج آشکار شدن دروغ‌های رژیم صهیونیستی و کشتار فجیع غیر نظامیان خصوصاً کودکان و زنان ساکن غزه که حالا به مرز ۲۰ هزار نفر رسیده موجبات محکومیت اسراییل نزد افکار عمومی جهان را فراهم ساخته و موجی از نفرت را بر علیه این رژیم‌جعلی ایجاد نموده است.

به گمانم ماهیت رفتار رژیم صهیونیستی از سوی بخش کوچکی از جامعه خصوصاً قشر جوان نیازمند تبیین و اقناع است.

در روزگاری نه چندان دور سرنوشت ملت‌ها نه از صندوق رای بلکه از توافق صاحبان قدرت تعیین می‌شد. حدود ۱۰۷ سال پیش و در کوران جنگ اول جهانی وقتی که حتی امپراتوری عثمانی در مسند حکومت قرار داشت دو تن از دیپلمات‌های غربی به نمایندگی از کشورهای خود پشت یک‌میز نشستند و سرنوشت غرب آسیا (خاورمیانه) پس از فروپاشی عثمانی را با یک نقشه و یک مداد ترسیم کردند و آنچه که امروز در این منطقه جریان دارد حاصل آن توافق است!

باور پذیر نیست اما واقعیت دارد که مارک سایکس به عنوان نماینده بریتانیا و فرانسوا ژرژپیکو- نماینده فرانسه در ۱۶ می سال ۱۹۱۶ میلادی توافق نامه‌ای سرّی به امضا رساندند و مناطقی از لبنان ترکیه سوریه عراق اردن مصر فلسطین مراکش تونس و الجزایر را بین کشورهای خود تقسیم کردند. به همین راحتی!
بر اساس این قرارداد استعماری که به قرارداد “سایکس- پیکو” مشهور است فلسطین پس از ۴۰۰ سال حاکمیت عثمانی سهم بریتانیا شد و از سال ۱۹۲۰ تحت قیمومیت انگلستان درآمد. در اثنای جنگ اول جهانی این کشور از طریق ماک‌ماهون (وزیر خارجه بریتانیا) وارد مذاکره با حسین شریف مکه شد و با فریب عرب‌های ساکن حجاز پشت عثمانی را خالی نمود و با یک فشار گازانبری موجب سقوط آن امپراتوری شد.

یک سال پس از قرارداد “سایکس- پیکو” نیز بیانیه ” بالفور” توسط وزیر خارجه بریتانیا صادر شد و ضرورت ایجاد خانه ملی برای یهود را در فلسطین اعلان‌نمود. (دولت صهیونیست) بریتانیا سپس جمعیت ۶ درصدی یهودیان ساکن فلسطین در پایان‌جنگ اول جهانی (۱۹۱۸) را با موج مهاجرت یهودیان سراسر جهان به ۳۳ درصد در سال ۱۹۴۷ رساند.

از سوی دیگر رهبران صهیونیسم با عملیات تروریستی از سوی سرویس‌های امنیتی خود (هاگانا- لحی- اشترن) و کشتارهای رعب آور موجب فرار و آوارگی میلیون‌ها از ساکنان مسلمان و مسیحی فلسطین را فراهم ساخته و موازنه جمعیت را به نفع خود تغییر دادند.

با خروج هدفمند بریتانیا از فلسطین در ۱۴ می ۱۹۴۸ رژیم صهیونیستی در روز موسوم به نکبت (۱۵ آوریل ۱۹۴۸) تاسیس شد. بدین ترتیب جریان ۷۵ ساله‌ی رژیم نژادپرست و آپارتاید صهیونیستی آغاز گردید. رژیمی که رویای استقرار از نیل تا فرات داشت و با پشتوانه امریکا هیچ خط قرمزی برای نقض حقوق بشر قائل نبود و نیست.

کشورهای مطرح عربی مانند مصر سوریه عراق و لبنان طی این مدت ۵ بار وارد جنگ با رژیم صهیونیستی شدند اما هر بار شکست خوردند و بخشی از سرزمین‌های خود را واگذار نمودند که بلندی‌های جولان صحرای سینا و مزارع شبعاء از آن جمله بودند.

در طی دهه‌های متمادی پس از اشغال فلسطین توافق نامه‌های متعددی بین طرفین منعقد شد که هر بار با نقض عهد صهیونیست‌ها مواجه گردید. یکی از آشکارترین موارد نقض عهد پیمان اسلو بود که پس از ۱۴ دور مذاکرات فشرده بین یاسر عرفات- رهبر سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) و اسحاق رابین نخست وزیر رژیم صهیونیستی با وساطت بیل کلینتون رئیس جمهور امریکا به امضاء رسید و طرح دو دولت فلسطینی (به مرکزیت رام الله) و صهیونیست‌ها توقف شهرک سازی و واگذاری اراضی اشغالی ۱۹۶۷ را به تصویب رساند. اما نتیجه نهایی توافق اسل و۱ و ۲ این شد که اسحاق رابین توسط جریان راستگرای صهیونیسم ترور شد. یاسر عرفات نیز در یک ترور بیولوژیکی با پلوتونیم مسموم و از صحنه روزگار خارج گردید. پس از آن نیز جمعیت شهرک نشین از ۹۰ هزار نفر به حدود ۵۰۰ هزار نفر رسید منطقه خودگردان کرانه باختری عملاً تحت سلطه صهیونیست‌ها اداره شد و نوار غزه که از سال ۲۰۰۵ مستقل شده بود با ۲/۳ میلیون نفر جمعیت و با وسعت ۳۶۵ کیلومتر مربع از زمین و هوا و دریا تحت شدیدترین محاصره تاریخ جهان قرار گرفت و بارها بمباران گردید و هزاران نفر کشته و رهبران آن ترور شدند.

لذا برای کشف حقیقت ناگزیریم تاریخ را خطی ببینیم و تحلیل نماییم. تاریخی که با ظهور انقلاب اسلامی وارد یک نقطه عطف گردیده و با ورود مردان میدانی چون سردار شهید سلیمانی به صحنه‌ی نبرد سرنوشت متفاوتی برای جبهه مقاومت رقم خورده است و تحت مدیریت عالی ولایت امر تا سپردن پرچم مقاومت و برقراری عدالت به حضرت صاحب الامر استمرار خواهد داشت.