تامین ۶۵ درصد هزینه‌های جاری دولت از محل مالیات

مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی گفت: در سال گذشته تامین ۶۵ درصد هزینه‌های جاری دولت از محل درآمدهای مالیاتی تأمین شده‌است که امر مهمی به شمار می‌آید.

به گزارش خبرگزاری مهر، جهانگیر رحیمی در مورد عمده مشکل مالیاتی اصناف اظهار کرد: اگرچه مالیات بر ارزش افزوده به صورت کلی شامل تمامی مشاغلی می‌شود که به هر طریقی به خرید و فروش کالا و خدمات می‌پردازند اما عمده مشکل اصناف نیز در همین بخش یعنی مالیات بر ارزش افزوده است.

وی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: فرمول مالیات ارزش افزوده، براساس ارزش افزوده ایجادشده در مراحل مختلف تولید یک کالا یا ارائه خدمت، تعیین می‌شود و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به عهده مصرف‌کننده نهایی است اما محاسبه این ارزش افزوده با استفاده از خوداظهاری مالیاتی فعالان اقتصادی در سامانه ارزش افزوده انجام می‌شود.

مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی کشور عنوان کرد: لازم است هرجایی هر شخصی مشمول مالیات می‌شود آن را پرداخت کند و این موضوع برای فعالان اقتصادی رصد می‌شود.

رحیمی یادآور شد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که اصناف در چرخه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده چالش‌های زیادی دارند. در حال حاضر در دنیا ارزش افزوده را زمانی که مصرف کننده نهایی پرداخت می‌کند به عنوان تشویق پرداخت‌های مالیاتی بخشی از مالیات را به خود مصرف کننده عودت می‌دهند تا علاقمندی به توسعه و استفاده از سیستم شفاف گسترش یابد اما این اتفاق در اقتصاد ایران رخ نمی‌دهد.

وی با اشاره به تخلفات مالیات بر ارزش افزوده گفت: نبود شفافیت در حساب‌های بانکی اصناف که منجر به معاملات غیرثبتی و فروش بدون فاکتور محصولات می‌شود سبب شده این ارزش افزوده از جیب مصرف کننده پرداخت شود.

مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی کشور خاطرنشان کرد: ما حساب‌های شخصی صاحبان مشاغل را رصد می‌کنیم و در صورت مغایرت رفتارهای اقتصادی به دلیل واریز وجه در بازه‌های زمانی مختلف موجه نشان دار بودن این حساب و فعالیت اقتصادی آن می‌شویم.

رحیمی تصریح کرد: اتکای دولت به مالیات بر ارزش افزوده محرز است. در سال گذشته تأمین ۶۵ درصد هزینه‌های جاری دولت از محل درآمدهای مالیاتی تأمین شده‌است که امر مهمی به شمار می‌آید.

وی افزود: پایه این محاسبات عمدتاً بر مبنای ابراز مودی در ثبت‌نام خود و همچنین مطابقت داده‌های در اختیار سازمان همچون اطلاعات حساب‌های بانکی و صورت‌حساب‌ها استوار است.

مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: یکی از مهم‌ترین اهداف سازمان امور مالیاتی کشور این مسئله است که بتواند با استفاده از ضریب کاهشی، کمترین میزان مالیاتی را محاسبه و به صورت سیستمی قطعی سازد.

رحیمی با اشاره به حمایت از مشاغل خرد و فعالان اقتصادی کم درآمد گفت: این سازمان به نحوی مالیات این دسته از فعالان اقتصادی را صفر می‌کند و در سال گذشته ۸۵ درصد از مودیان مالیاتی مشاغل کم درآمد شامل این قانون شدند.