امیر واحدی: فضای مجازی نیازمند ورود روحانیت و آموزش خانواده‌ها است

فرمانده نیروی هوایی ارتش بر اهمیت ورود روحانیت به فضای مجازی و لزوم آموزش خانواده‌ها برای کنترل فرزندان در این فضا تاکید کرد و گفت: فضای مجازی نیازمند ورود روحانیت و آموزش خانواده‌ها است.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر حمید واحدی، فرمانده نیروی هوایی ارتش در آئین اختتامیه دومین جشنواره تولیدات و فعالان مجازی نیروی هوایی ارتش، بر اهمیت ورود روحانیت به فضای مجازی و لزوم آموزش خانواده‌ها برای کنترل فرزندان در این فضا تاکید کرد و گفت: فضای مجازی نیازمند ورود روحانیت و آموزش خانواده‌ها است.

وی با اشاره به چالش‌های اخلاقی و شرعی در فضای مجازی، اظهار کرد: اگر ما در مسائل اخلاقی و شرعی عقب بمانیم جوانان آسیب می‌بینند، باید به فرزندان‌مان کمک کنیم تا در این فضا به درستی هدایت شوند.

امیر واحدی افزود: امروز جوانان با سنین ۱۲ تا ۱۴ ساله نسبت به زمان ما اطلاعات بیشتری دارند و باید از نزدیک‌ترین افراد به آنها، یعنی پدر و مادرها، حمایت شوند.

فرمانده نیروی هوایی ارتش همچنین به ضرورت فرهنگ‌سازی در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: پدر و مادرها باید بدانند که چگونه فرزندان خود را در این فضا تربیت کنند.

وی با در خواست از روحانیون برای اینکه با قدرت بیشتری وارد این عرصه شوند و به جوانان کمک کنند، تصریح کرد: فضای مجازی هم فرصت است و هم تهدید. ما باید از فرصت‌ها بهره‌برداری کنیم و از ورود به مسیرهای نادرست خودداری کنیم.

فرمانده نیروی هوایی ارتش همچنین بر عزم نیروی هوایی ارتش برای مقابله با تهدیدات بیرونی تاکید کرد و گفت: در قرن جدید، عمده جنگ‌ها یا به عبارتی درگیری‌ها از صحنه عملیات‌های نظامی به انسان کوچ نموده اند. رهبر معظم انقلاب در این زمینه فرمودند تسلط بر مغزها برای دشمن خیلی با ارزش تر از تسلط بر سرزمین‌ها است. یکی از آسیب پذیری‌های دشمن، روشن بینی شما است؛ شما روشن‌بین باشید، او آسیب می‌بیند. سعی کنید روشن‌بینی خود را افزایش دهید. این تاکید فرماندهی معظم کل قوا بیانگر این است که دشمن در جنگ شناختی به دنبال تسلط بر مغزها است.

امیر واحدی با بیان اینکه این جنگ با بهره‌گیری از فضای مجازی، به دنبال ۳ مأموریت اصلی در داخل کشور است، گفت: تولید و توزیع اخبار جعلی با هدف دو قطبی سازی شناختی و تبدیل یقین به شک و حب به بغض در سطح جامعه، پاشیدن بذر بی اعتمادی در جامعه با بهره‌گیری از فضای مجازی رها و بدون نظارت، خدمات و سرویس‌های سایبرپایه و ایجاد گسترده ناامنی روانی در سطح جامعه و به تبع آن ایجاد شکاف و گسل اجتماعی، نسلی و هویتی جنگ شناختی، متمرکز بر تغییر، از طریق اطلاعات است.

فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: بستر و ابزار اصلی این جنگ، فضای مجازی ست و به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب قریب به این مضمون فرموده‌اند که رسانه‌ها بیش از موشک، پهپاد و هواپیما در عقب راندن دشمن تأثیر می‌گذارند و دل‌ها و ذهن‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهند. هر کس رسانه قوی‌تر داشته باشد، در اهدافی که دارد موفق تر خواهد بود.

وی افزود: فضای مجازی امروز وسیع‌ترین شبکه رسانه‌ای است که برای برنامه‌ریزی هوشمندانه و حکمرانی صحیح فضای مجازی باید دید این فضا چگونه در شکل‌گیری جنگ شناختی نقش ایفا می‌کند و تولید محتوا باید بر اساس شناخت صحیح از این فضا، بایسته‌های آن و مختصات این فضا اعم از گروه‌های سنی مخاطبین، ذائقه آنها، مطالبات و نیازمندی‌های گروه‌های هدف است.

امیر واحدی ادامه داد: در عصری زندگی می‌کنیم که کلیک‌ها یا همان دکمه‌های دستگاه‌های ارتباطی مثل تلفن همراه تصمیم می‌گیرد کدام طرف برنده شود. حتی با پسندیدن‌ها و بازنشرها، از سوی دیگر تولید محتوا کاری است که اگر ما انجام ندهیم، دشمن با هنرمندانه‌ترین شکل انجام داده و در دسترس مخاطبان قرار داده و می‌دهد، با این تفاوت که منطبق بر اهداف خود در این فضا حضور دارد.

فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: واقعیت این است که فضای مجازی، مرزهای سنتی جنگ را به هم ریخته و بازتعریف کرده است، به گونه‌ای که همزمان به بستر فرصت و تهدید منجر شده است. بنابراین اگر از این بستر به طور مؤثر و مسئولانه استفاده شود، منجر به ارتقای آگاهی عمومی، تقویت انسجام اجتماعی و حفظ امنیت ملی خواهد شد، لذا برای رسیدن به این اهداف، اتخاذ تدابیر جامع و راهبردهای هوشمندانه لازم و ضروری است.

وی گفت: برگزاری مراسم‌هایی اینچنین و تشویق تولیدکنندگان محتوای فاخر در فضای مجازی نمونه‌ای از راهبرد هوشمندانه در این فضای جدید است که امیدوارم با اهتمام بیشتر و با مد نظر قرار دادن این واقعیت که نسل جوان به دلیل امکانات و دسترسی‌های قابل اعتنای فضای مجازی، عملاً در این فضا حضور دارند، نقش مؤثر خود را در بخش نرم افزاری، جنگ، در جبهه جنگ شناختی ایفا کنیم.