انوشیروانی: ۶ وزنه‌بردار به آسیا اعزام می‌شوند؛ هدف اصلی ما ناگویاست

رئیس فدراسیون وزنه‌برداری گفت: سرمربی تیم با هماهنگی کمیته فنی اسامی ۶ نفر را برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا اعلام کرده که اکثر وزنه‌برداران جوان هستند تا میدان بیشتری ببینند.

به گزارش خبرنگار مهر، سجاد انوشیروانی رئیس فدراسیون وزنه‌برداری در مورد شرایط وزنه‌برداری ایران گفت: خدا را شکر اوضاع بهتر شده و در مسیر پیشرفت قرار گرفته‌ایم. با درایت وزنه‌برداران و اعضای کارد فنی هر دو تیم شرایط خوب جلو می‌رود. در بخش وزنه‌برداری بانوان هم شرایط خوب پیش می‌رود و فکر می‌کنم روزهای روشن وزنه‌برداری در راه است.

وی در مورد تغییر در رأس کادر فنی گفت: تغییر به اقتضای زمان به وجود می‌آید. نواب نصیرشلال در شرایطی تیم ملی وزنه‌برداری را تحویل گرفت که هر کسی جرأت این کار را نمی‌کرد. او خیلی زحمت کشید و به نظرم یک پتانسیل خوب جمع و جور کرد. اما مسائلی در زندگی شخصی و کاری‌اش پیش آمد که نتوانست آن طور که انتظار می‌رفت وقت بگذارد، بنابراین مجبور شد که از کادر فنی تیم ملی جدا شود. در نهایت بهداد سلیمی از سوی کمیته فنی جایگزین او شد. کارنامه بهداد هم کاملاً مشخص است.

بحث استعدادیابی و نسل سازی نباید فراموش شود

رئیس فدراسیون وزنه‌برداری تأکید کرد: وزنه‌برداری یک رشته کاملاً متفاوتی است و باید قبول کنیم در کشور ما روی وزنه‌برداری برای المپیک حساب ویژه‌ای بازی می‌کنند. در رشته وزنه‌برداری نباید بحث استعدادیابی و نسل سازی به فراموشی سپرده شود. ما الان رده‌های سنی را به هم وصل کردیم و به صورت منظم برنامه‌ها و اردوهای این نسل را پیش می‌بریم. هدف گذاری اصلی ما ناگویاست. امیدواریم کارهای بزرگ انجام بدهیم و حتی به دنبال تاریخ سازی در بازی‌های آسیایی ناگویا هستیم.

IOC وزنه‌برداری را خیلی تحت فشار قرار داد

انوشیروانی گفت: وزنه‌برداری این پتانسیل را دارد. هدف کوتاه مدت ما برای بازی‌های آسیایی ناگویاست. همانطور که می‌دانید IOC وزنه‌برداری را خیلی تحت فشار قرار داد و تغییر و تحولات زیادی در مسابقات گزینشی المپیک و بازی‌های آسیایی رخ داد که برنامه خیلی از کشورها را بهم زد. تک ستاره‌ها توانستند در مهلکه‌ای که ایجاد شد جان سالم به در ببرند و نتیجه بگیرند. پدیده نوظهور نداشتیم به خاطر اینکه محدودیت‌های زیادی ایجاد کرده بودند.

در المپیک تعداد سهمیه‌ها افزایش پیدا می‌کند

رئیس فدراسیون وزنه‌برداری عنوان کرد: اما برای المپیک آینده نوید این را می‌دهیم که از IOC مجوز بگیرند که هم تعداد سهمیه‌ها برای کشورهای افزایش پیدا کند و هم اینکه در یک وزن هر کشور دو وزنه‌بردار می‌تواند اعزام کند. در المپیک لس آنجلس قرار است این اجازه را به کشورها بدهند که در هر وزن دو وزنه‌بردار اعزام شود.

وی در مورد دسته فوق سنگین و حضور تالاخادزه گفت: او از دنیای قهرمانی خداحافظی کرده و اخیراً هم رئیس فدراسیون گرجستان شد. در مسابقات جهانی بحرین طلای جهان از دست علی داوودی از دست رفت. علیرضا یوسفی هم با توجه به اینکه در میدان بزرگی شرکت کرده بود و در رده بزرگسالان تجربه کافی نداشت یک مقدار مقابل رقبا تمرکزش در یک ضرب بهم ریخت. در صورتی که او در تمرینات در یک ضرب به وزنه ۲۰۴ کیلوگرم هم رسید و توانست آن را مهار کند. علی داوودی هم ۲۱۰ در یک ضرب زد. اگر آن اتفاق برای علی داوودی در دو ضرب اتفاق نمی‌افتاد و خطا اعلام نمی‌شد، او بالای ۲۶۰ کیلوگرم پتانسیل داشت که وزنه بزند. ما از قبل برنامه‌ریزی کرده بودیم مدال طلای جهان از سال ۲۰۲۴ به ایران بیاید ولی قسمت نشد.

انوشیروانی: ۶ وزنه‌بردار به آسیا اعزام می‌شوند؛ هدف اصلی ما ناگویاست

برنامه فدراسیون برگرداندن طلای فوق سنگین است

رئیس فدراسیون وزنه‌برداری تأکید کرد: وزنه‌برداران انگیزه بسیار خوبی دارند و امیدوارم با تلاش کادر فنی در مسابقات نروژ به این کار بزرگ دست پیدا کنیم. یکی از برنامه‌های اصلی فدراسیون برگرداندن طلای دسته فوق سنگین به ایران است. علیرضا یوسفی یک جوان بسیار باانگیزه است و مطمئن باشید دست به کارهای بزرگ بزند. او پتانسیل این را دارد که سنگین‌ترین دوضرب تاریخ وزنه‌برداری دنیا را بزند. او پشتکار و انگیزه زیادی دارد.

خیال مسئولان از پشتوانه سازی در وزنه‌برداری راحت باشد

وی که یکشنبه شب با شبکه ورزش تلویزیون گفتگو می کرد در ادامه گفت: ضمن اینکه ما در رده نوجوانان و جوانان هم وزنه‌برداران بسیار باانگیزه داریم و مطمئن باشید تا یکی دو سال آینده ما برای المپیک استرالیا هم وزنه‌بردار خوب داریم. از الان برای المپیک ۲۰۳۲ استرالیا در وزنه‌برداری پشتوانه‌سازی می‌کنیم تا در این رشته دغدغه‌ای نداشته باشند. در حال حاضر مهم‌ترین هدف ما بازی‌های آسیایی ناگویا و المپیک لس آنجلس است و با قدرت به این دو مسابقه مهم فکر می‌کنیم و جلو می‌رویم. ما تا روزی که هستیم طوری برنامه‌ریزی را پیش می‌بریم که پشتوانه سازی و نسل سازی طوری اتفاق بیافتد که خیال مردم و مسئولان ورزش از وزنه‌برداری راحت باشد.

۶ وزنه‌بردار جوان به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام خواهند شد

رئیس فدراسیون وزنه‌برداری در مورد عدم حضور تیم در مسابقات قهرمانی آسیا گفت: تیم ما سه چهار ماه پیش در مسابقات جهانی بحرین شرکت کرد. علیرضا یوسفی هم زانویش را به دلیلی پارگی مجبور شد جراحی کند. برخی از وزنه‌برداران هم مثل علی داوودی و میرمصطفی جوادی دچار آسیب دیدگی شدند. تا قبل از عید تیم در حال ریکاوری بود. مسابقات قهرمانی آسیا هم تا یک ماه پیش زمانش به درستی مشخص نبود و به یک باره تاریخ آن اعلام شد که قرار است اواخر اردیبهشت ماه به میزبان چین برگزار شود. از آن طرف هم ما یک اعزام برای مسابقات نوجوانان و جوانان به رقابت‌های جهانی پرو داریم که اوایل اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود.

انوشیروانی: ۶ وزنه‌بردار به آسیا اعزام می‌شوند؛ هدف اصلی ما ناگویاست

وی ادامه داد: تیمی که جوان شد دو رویداد مهم پیش رو دارد، یکی مسابقات جهانی نروژ و یک ماه بعد از آن هم بازی‌های کشورهای اسلامی است را پیش رو داریم که برای ما اهمیت زیادی دارد. با توجه به این شرایط اختیار را به سرمربی تیم ملی دادم که اگر صلاح بداند برای مسابقات قهرمانی آسیا در چین تیم را کامل اعزام نکند. سرمربی تیم با هماهنگی کمیته فنی فدراسیون اسامی ۶ نفر را برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا لیست داده که اکثر وزنه‌برداران جوان هستند تا میدان بیشتری ببینند. برنامه‌ریزی اصلی ما برای مسابقات جهانی نروژ و بازی‌های کشورهای اسلامی است. تا بازی‌های آسیایی ناگویا هم اردوهای ما قطع نخواهد شد.

روی سبک وزن در وزنه‌برداری در حال سرمایه‌گذاری هستیم

انوشیروانی در پاسخ به این سوال که آیا ما می‌توانیم روی اوزان سبک و میان وزن در بازی‌های آسیایی ناگویا حساب کنیم، گفت: در اوزان میان وزن ما بد نیستیم، میرمصطفی جوادی یک آسیب دیدگی دارد و متأسفانه او را اذیت می‌کند اما چند وزنه‌بردار جوان داریم که همگی ۱۸ ۱۹ ساله هستند و کارهای بزرگی انجام دادند. آن‌ها پتانسیل کافی را دارند. از بعد از مسابقات قهرمانی آسیا چین، تغییر اوزان به صورت رسمی اعلام می‌شود، پس از آن به جای ۱۰ وزن، هشت وزن خواهیم شد و اوزان تغییر می‌کند. در میان وزن دو وزن ۷۹ و ۸۸ کیلوگرم باقی می‌ماند. در واقع اوزان به صورت ۷۹، ۸۸، ۹۸، ۱۱۰،۱۱۰+ می‌شود که این اوزان هدف اصلی ما هستند.

رئیس فدراسیون وزنه‌برداری ادامه داد: ما برای سبک وزن هم در حال برنامه ریزی هستیم و چند وقتی است که شروع کردیم. چند نفر سبک وزن داریم که روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کردیم و نگاهمان به بعد از المپیک است. چند جوان ۱۷ ۱۸ ساله داریم و به دنبال این هستیم که با یک برنامه غذایی و مناسب و همچنین کنترل وزن می‌توانیم کار علمی سبک وزن خوب پرورش بدهیم. این جز برنامه‌های ماست. الان شرایط خیلی سخت شده است اما تیم‌های ملی با قدرت کارشان را انجام می‌دهند و ما هم به وزنه‌برداران جوان خیلی امیدواریم. آن‌ها با قدرت و انگیزه کارشان را انجام می‌دهند. به سمت جوانگرایی رفتیم و میانگین سنی ما زیر ۲۱ سال است و مطمئن باشید وزنه‌برداری به روزهای خوب خود برمی‌گردد.

فدراسیون دیگر هیچ پرونده قضایی ندارد

انوشیروانی تأکید کرد: خدا را شکر فدراسیون وزنه‌برداری نه مشکل مالی الان دارد نه پرونده قضایی داریم. هیچ مشکلی وجود ندارد و با قدرت جلو می‌رویم. روزی که من فدراسیون را تحویل گرفتم بیش از ۳۰ پرونده قضائی داشت، از شکایت‌ها و پرونده مالیاتی تا سالن ایرانیان که خدا را شکر همه آن‌ها حل و فصل شد. ما هیچ حاشیه‌ای نداریم و با قدرت پیش می‌رویم. باید از حمایت و همراهی کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان هم تشکر کنم. خدا را شکر اسپانسرهای خوبی هم داریم. به دنبال ساختن یک کمپ دوم برای بانوان هستیم که در سریع‌ترین زمان این کار را انجام خواهیم داد. ما باید کمپ و زیرساخت‌ها را حرفه‌ای کنیم چون خیلی از کشورها درخواست اردوی مشترک با ما دارند و متأسفانه وزنه‌برداری زیرساخت‌های مناسب ندارد. الان کمپ تیم‌های ملی ظرفیتش در حد ۱۵ وزنه‌بردار برای تمرین است. به خاطر همین کمپ جدید را لازم داریم چون کشورها هم درخواست اردوی مشترک دارند بنابراین در سریع‌ترین زمان باید شرایط را فراهم کنیم.