پیشگیری از ابتلا به بیماری در گرو اقدامات خودمراقبتی است
اهواز – رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: پیشگیری از ابتلا به بیماری های تنفسی در گرو اقدامات خودمراقبتی از سوی خود مردم است.
مهر: پژمان بختیاری نیا ظهر امروز دوشنبه در نشست ستاد کرونا دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز که به دلیل نزدیک شدن به فصل پاییز پایان سفرهای تابستانه و بازگشایی مدارس و دانشگاهها برگزار شد اظهار کرد: پاییز فصل بروز بیماریهای واگیر تنفسی از قبیل سرماخوردگی آنفلوآنزا و کووید ۱۹ است به همین منظور جهت هماهنگی نهایی و آمادگی حداکثری واحدهای ستادی و محیطی برای مقابله با افزایش احتمالی بیماران مبتلا به عفونتهای تنفسی حاد و شدید ستاد کرونا در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تشکیل شد.
وی افزود: با توجه به گزارشهای ارائه شده و اتخاذ تصمیمات در این ستاد همه بیمارستانها و مراکز بهداشتی آماده خدمت رسانی به مردم استان هستند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: بخش عمدهای از اقدامات پیشگیرانه بایستی توسط خود مردم و در قالب خودمراقبتی انجام شود.
بختیارینیا به موارد مهم برای گروههای پرخطر یعنی کسانی که اگر به بیماری مبتلا شوند احتمال عوارض و مرگ و میر در آنها بالاتر است اشاره و عنوان کرد: سالمندان مادران باردار و مبتلایان به بیماریهای زمینهای قلبی عروقی و تنفسی در مکانهای شلوغ و پر ازدحام از ماسک استفاده کنند؛ همچنین رعایت فاصله از افراد علامتدار نظیر سرفه تنگی نفس و آبریزش بینی برای این گروه ضروری است.
وی با اشاره به اهمیت زیاد واکسیناسیون برای گروههای پرخطر افزود: در صورتی که یک سال از نوبت واکسن گروههای پرخطر گذشته باشد بایستی به مراکز بهداشتی مراجعه کرده و نوبت یادآور کووید را دریافت کنند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: کسانی که با تشخیص پزشک و بر اساس دستورالعمل به واکسن آنفلوآنزا نیاز دارند واکسن را از داروخانهها تهیه کرده و تزریق را انجام دهند.
بختیاری نیا با اشاره به شستشوی مکرر دستها به شکل صحیح افزود: اگر فردی خود مبتلا به عفونت حاد تنفسی شد حتماً به پزشک مراجعه کرده و از خود درمانی به ویژه از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیکها پرهیز کند؛ همچنین جهت بهبودی و عدم سرایت بیماری به دیگران بایستی به میزان کافی در منزل استراحت نماید.
وی افزود: همچنین رعایت آداب تنفسی توسط فرد مبتلا به عفونت حاد تنفسی از مهمترین موارد در عدم انتقال بیماری به دیگران است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰