از مدال طلا تا نامگذاری خیابان؛ داستان موفقیت دختر دونده ایران

چهره جدید تیم ملی دوومیدانی ایران توضیحاتی درباره فضای حاکم بر اردوهای متمرکز فدراسیون و درخشش خود در رقابتهای آسیایی ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، در سال‌های اخیر، ورزش ایران به ویژه در بخش بانوان شاهد پیشرفت‌های چشمگیری بوده است. یکی از چهره‌های درخشان این عرصه، نازنین فاطمه عیدیان، جوان بااستعداد و پرانرژی است که در سال ۱۴۰۳ موفق به کسب مدال طلای جوانان آسیا شد و رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. او در این مصاحبه به مهم‌ترین اتفاقات سال گذشته، اهداف آینده و چالش‌های موجود در رشته دوومیدانی پرداخته است. با نگاهی به تجربیات و دیدگاه‌های این ورزشکار، می‌توان به عمق تلاش‌ها و آرزوهای بانوان ورزشکار ایرانی پی برد که با وجود تمام محدودیت‌ها، همچنان در پی دستیابی به موفقیت‌های بزرگ هستند. در ادامه، گفت‌وگوی ما با نازنین فاطمه عیدیان را می‌خوانید.

* مهمترین اتفاقی که برایتان در سال ۱۴۰۳ رخ داد؟

کسب مدال طلای جوانان آسیا بهترین اتفاقی بود که در سال ۱۴۰۳ برای من افتاد. این مسابقات اردیبهشت برگزار شد و من موفق شدم در دبی اولین مدال طلای جوانان را به دست بیاورم و رکورد ایران را جابجا کنم.

* بهترین خبری که در سال شنیدید؟

پس از کسب این مدال در امارات متوجه شدم که در شهر کاخ بلواری را به نام نازنین فاطمه زدن که واقعاً از شنیدن آن خیلی خوشحال شدم. هربار که از آنجا رد می‌شوم و نام خودم را می بی نم حس عجیب و لذت بخشی به من دست می‌دهد.

* بهترین و بدترین اتفاقی که برای ورزش ایران در سال گذشته رخ داد؟

کسب مدال نقره و برنز توسط ناهید کیانی و مبینا نعمت زاده در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس به نظرم جز بهترین اتفاق‌های ۱۴۰۳ بود. این مسابقات را وقتی که در اردوی تیم ملی بودیم در هتل تماشا کردیم و حسابی لذت بردیم. باخت تیم ملی فوتبال ایران به قطر نیز به نظرم جز بدترین‌ها بود و تا چند روز حس خوبی نداشتم.

* بهترین خاطره‌ای که از سفرهای ورزشی و تمرینات و اردوها دارید؟

قطعاً اکثر سفرها برای ما پر از خاطرات تلخ و شیرین است ولی بهترین آن امسال این بود که برای اولین بار شاهد برگزاری اردوهای متمرکز تیم ملی بودیم. در نخستین مرحله این اردوها نزدیک ۲۰ دختر در تمرینات حضور داشتند که شب‌ها و یا آخر هفته‌ها با هم والیبال و بسکتبال هم بازی می‌کردیم.

* برنامه و هدفی داشتید که در سال قبل به آن نرسیده باشید؟

خوشبختانه امسال به تمام اهدافی که داشتم دست پیدا کردم. سال آخری بود که در رده سنی جوانان بودم و اصلاً فکرش را هم نمی‌کردم که بتوانم رکودی که زدم را به ثبت برسانم. دوست دارم سال آینده هم با همین روند پیش بروم و نتایج خوبی را برای تیم ملی دوومیدانی ایران به دست بیاورم.

از مدال طلا تا نامگذاری خیابان؛ داستان موفقیت دختر دونده ایران

* مهمترین برنامه و هدف شما برای سال جدید چیست؟

سال ۱۴۰۴ چون قرار است در رده سنی بزرگسالان مسابقه بدهم شرایط برایم به کلی تغییر خواهد کرد. رقابت در این رده سنی سخت است ولی امیدوارم بتوانم بهترین نتایج را به دست بیاورم. مهمترین رویدادی که قرار است شرکت کنم بازی‌های کشورهای اسلامی است که دوست دارم بتوانم علاوه بر ثبت یک رکورد خوب در فینال این بازی‌ها نیز حضور پیدا کنم.

* بزرگترین نقطه ضعفی که در رشته شما وجود دارد چیست؟

نداشتن اسپانسر چالش بزرگی برای دوومیدانی به ویژه در بخش بانوان است. مسابقات آقایان پخش تلویزیونی دارد ولی در بخش بانوان کاملاً رشته ما ناشناخته باقی مانده و خیلی‌ها فکر می‌کنند این رشته یعنی دویدن در حالی که دوومیدانی ماده‌های زیاد و جذاب مانند پرش‌ها و پرتاب‌ها را نیز دارد.

* به عملکرد رشته خودتان در سال گذشته چه نمره‌ای می دهید؟

۱۴۰۳ سال خیلی خوبی برای من بود و حتی تصور نمی‌کردم بتوانم این نتایج را به دست بیاورم. البته سال پرفشاری برای من بود و برای مثال در مسابقات غرب آسیا موفق شدم ۳ مدال طلا کسب کنم. بنابراین اگر بخواهم به عملکردم نمره بدهم عدد ۱۰۰ هزار را انتخاب می‌کنم.

* به نظر شما در سال جدید مهمترین اتفاقی که سروصدا کند چه خواهد بود؟

از آنجایی که به فوتبال علاقه دارم حس می‌کنم مهمترین اتفاق در سال جدید را باید در تیم ملی جست وجو کرد. رقابت‌های مقدماتی جام جهانی برگزار خواهد شد که قطعاً نتایج آن مورد توجه عموم قرار خواهد گرفت.

* اگر بخواهید در یک جمله ورزش ایران رو توصیف کنید؟

ورزش بانوان ایران با وجود تمام محدودیت‌ها، هر روز قوی‌تر می‌شود و ثابت می‌کند که هیچ مانعی نمی‌تواند جلوی پیشرفت آن را بگیرد.