از معرفی فیلم‌های نوروزی تا اهدای جوایز استراتژیک که تمامی ندارد!

در هفته‌ای که گذشت، با وجودی که جشنواره فیلم فجر به پایان رسیده بود اما جوایزی که به فیلم‌های این جشنواره اهدا شد، تمامی نداشت، همچنین فیلم‌های اکران نوروزی نیز اعلام شدند.

خبرگزاری مهر -گروه هنر-آزاده فضلی؛ «سینما» یکی از هنرهای هفت‌گانه پرطرفدار در میان عموم مردم است که روزانه اخبار بسیاری را در سرویس‌ها و گروه‌های خبری رسانه‌ها به خود اختصاص می‌دهد و هنرمندان این رشته به ویژه بازیگران سینما، به نوعی زیر ذره‌بین جامعه هستند و به همین دلیل به محلی برای ایجاد حواشی تبدیل می‌شوند.

پس از مهمترین جشنواره سینمایی کشور و اخبار پررنگ جامعه سینمایی حول جشنواره فیلم فجر که در بهمن ماه برگزار شد، در ماه اسفند با وضعیتی آرام روبه‌رو هستیم به ویژه اینکه در این ماه علاقه‌مندان سینمای ایران در انتظار معرفی و اکران فیلم‌های نوروزی هستند.

در ادامه درصدد هستیم تا اخبار هفتگی این هنر پرطرفدار و پرحاشیه را به صورتی کوتاه و خلاصه در قالب یک گزارش پیش‌روی مخاطبان همراه خبرگزاری مهر قرار دهیم.

جوایزی که قرار بود در جزیره استراتژیک اهدا شود اما نشد…

مراسم اختتامیه بخش تجلی اراده ملی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر که قرار بود در جزیره بوموسی برگزار شود، چهارشنبه اول اسفند به میزبانی پردیس ملت برگزار شد. محمدرضا منصوری مدیر بخش تجلی اراده ملی چهل و سومین فیلم فجر درباره این تغییر مکان به رسانه‌ها گفت: از ابتدا قرار بود مراسم اختتامیه بخش تجلی اراده ملی فیلم فجر روز ۲۹ اسفند به میزبانی جزیره بوموسی برگزار شود که در این خصوص چندین سفر نیز انجام شد و حتی در سفری با حضور دبیر جشنواره مکان‌یابی برگزاری مراسم نیز صورت گرفت، اما از ابتدای هفته شرایط آب و هوایی جنوب کشور دگرگون شده است و نهایتاً با وجود همه تمهیدات و حتی برگزاری موفق اکران‌های سیار جشنواره به همت انجمن سینمای جوانان ایران، امکان برگزاری مراسم در جزیره بوموسی را پیدا نکردیم. در مدت باقی مانده نیز امکان جایگزینی شهر دیگری وجود نداشت به همین دلیل این مراسم به تهران منتقل شد.

از معرفی فیلم‌های نوروزی تا اهدای جوایز استراتژیک که تمامی ندارد!

مراسم اهدای جوایز تجلی اراده ملی با حضور زهرا بهروزآذر معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی، منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره، و هنرمندانی چون رسول صدرعاملی، ابراهیم عامریان، مجتبی فرآورده، سعید خانی، محمود گبرلو، حمید زرگرنژاد، سهیل موفق، آرش زینال‌خیری، سجاد نصرالهی نصب، رضا فرهمند، جعفر گودرزی، سید علیرضا حسینی، محمود کریمی و … برگزار شد که گزارش مشروح آن و اسامی برگزیدگان را می‌توانید اینجا بخوانید.

اهدای جایزه «پارسی‌جان» و «ققنوس» به فیلم‌های فجر

جوایز سازمانی و ارگانی به تجلی اراده ملی منتهی نشد؛ دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری نشان «پارسی‌جان» را به بهترین فیلمنامه فیلم‌های حاضر در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر اهدا کرد. هیئت داوران نشان «پارسی‌جان» متشکل از یوسفعلی میرشکاک، بهروز افخمی، حمیدرضا شعیری، رامتین شهبازی و مهدی صالحی، ۵ فیلمنامه «رها»، «زیبا صدایم کن»، «بچه مردم»، «چشم بادومی» و «پیشمرگ» به عنوان نامزدهای دریافت این نشان انتخاب شدند که در نهایت و در مراسمی، این جایزه به «بچه مردم» اهدا شد.

از معرفی فیلم‌های نوروزی تا اهدای جوایز استراتژیک که تمامی ندارد!

همچنین، مراسم چهاردهمین دوره محافل هم‌اندیشی سینما انقلاب و جایزه سینمایی «ققنوس» جمعه ۳ اسفند در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد. در این مراسم چهره‌هایی همچون ابراهیم حاتمی‌کیا کارگردان فیلم «موسی کلیم‌الله»، سید محمود رضوی تهیه‌کننده «موسی کلیم‌الله (ع)»، آرش زینال‌خیری تهیه‌کننده «پیشمرگ»، حسین دارابی کارگردان «خدای جنگ»، مهدی فرجی تهیه‌کننده «ناتور دشت»، محسن مومنی‌شریف رئیس سابق حوزه هنری و جمعی از هنرمندان و اهالی رسانه حضور داشتند.

اسامی برگزیدگان این جایزه و مشروح این مراسم را نیز می‌توانید اینجا بخوانید.

اکران نوروزی با موسی و کوکتل مولوتوف

همایون اسعدیان دبیر شورای صنفی نمایش، بر اساس تصمیم شورا و موافقت سازمان سینمایی، فیلم‌های «بامبولک» ساخته آرش معیریان، «پسر دلفینی ۲» ساخته محمد خیراندیش، «پیشمرگ» ساخته علی غفاری، «رها» ساخته حسام فرهمند، «دایناسور» به کارگردانی مسعود اطیابی، «عینک قرمز» به کارگردانی حسین مهکام، «کوکتل مولوتوف» ۱۴۰۲ به کارگردانی حسین امیری دوماری و «موسی کلیم الله» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا به عنوان ترکیب نهایی اکران نوروزی مشخص شدند.

از معرفی فیلم‌های نوروزی تا اهدای جوایز استراتژیک که تمامی ندارد!

این آثار اکران خود را از چهارشنبه ۸ اسفند در سینماهای سراسر کشور آغاز خواهند کرد.

جایزه صنف تهیه‌کنندگان در فرمانیه اهدا شد

مراسم اهدای چهارمین جایزه سپاس به همت جامعه صنفی تهیه‌کنندگان برگزار شد.

در این مراسم، از تهیه‌کنندگان تأثیرگذار سینما شامل بهترین تهیه‌کننده مستقل و فعال سینمای ایران، بهترین تهیه‌کننده پرمخاطب‌ترین فیلم سینمایی، بهترین تهیه‌کننده فعال صنفی سینمای ایران و جوایزی دیگر نظیر مؤثرترین بازیگر شبکه نمایش خانگی و بهترین مجری مرد اهدا شد که گزارش کامل آن را می‌توانید اینجا بخوانید.

در این مراسم، با حضور امین حیایی، سید ضیا هاشمی و امیر قادری از یک عمر فعالیت هنری شهاب حسینی تجلیل شد.

از معرفی فیلم‌های نوروزی تا اهدای جوایز استراتژیک که تمامی ندارد!

درگذشت یک منتقد سینما و یک صدای ماندگار که تکرار نمی‌شود

منوچهر والی‌زاده دوبلور باسابقه و مطرح چهارشنبه اول اسفند پس از ۲ هفته بستری بودن در آی سی یو در بیمارستان درگذشت. منوچهر والی‌زاده به عنوان بازیگر، در فیلم و سریال‌های مختلفی حضور داشت و در مقام مجری، هم در رادیو و هم در تلویزیون برنامه‌هایی را اجرا کرد. او نقش‌های به یادماندنی را دوبله کرده است که بیشتر با صداپیشگی شخصیت کارتونی لوک خوش‌شانس شناخته می‌شود. همچنین صداپیشگی نقش مایکل اسکافیلد در مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان» و گویندگی به جای بازیگرانی چون تام هنکس، جان تراولتا، تام کروز، هریسون فورد، نیکلاس کیج، جیسون استاتهام، جیم کری، ویل اسمیت، ادی مورفی، رابرت واگنر و الویس پریسلی از جمله نقش‌های اوست.

مراسم تشییع پیکر زنده یاد منوچهر والی زاده صبح جمعه سوم اسفند با حضور مردم و هنرمندان در خانه هنرمندان ایران برگزار شد. ناصر ممدوح، بهروز رضوی، نصرالله مدقالچی، بهمن هاشمی، علیرضا جاویدنیا، مهران امامیه، تورج نصر، حمیدرضا نعیمی، اتابک نادری، اسحاق خانزادی، رضا بنفشه خواه، اصغر همت، بهروز رضوی، علی همت مومیوند، اردشیر منظم، شکرخدا گودرزی و … از چهره‌های حاضر در مراسم بودند.

همچنین، در ابتدای هفته نیز شاپور عظیمی منتقد سینما، نویسنده کتاب‌های سینمایی و مدرس صبح ۲۸ بهمن به دلیل عوارض قلبی در بیمارستان درگذشت. شاپور عظیمی به دلیل گرفتگی رگ‌های قلب هفته گذشته در بیمارستان بستری شده بود و قرار بود از بیمارستان مرخص شود. عظیمی متولد ۱۳۴۲ در تهران بود. وی تا مقطع کارشناسی ارشد، سینما خوانده و مترجم بیش از ۳۰ عنوان کتاب در زمینه سینما، ادبیات و روانشناسی است و بیش از ۳۰ سال سابقه نگارش مقالات سینمایی در نشریه‌های مختلف سینمایی دارد. از جمله کتاب‌های ترجمه شده وی می‌توان به «اصول اساسی کارگردانی سینما»، «فیلمنامه‌نویسی در قرن ۲۱»، «روانشناسی و زیبایی‌شناسی سینما» و … اشاره کرد.