تلاش مناطق آزاد برای جذب سرمایه گذار به منظور رونق تولید
یک کارشناس اقتصادی گفت: در سال جاری مناطق آزاد با ارائه تسهیلات و مشوق هایی سعی در افزایش سرمایه گذاری بخش خصوص داشت که این کار به رونق تولید کمک خواهد کرد.
کمال ابراهیمی کاوری کارشناس مناطق آزاد تجاری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به میزان تحقق شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» در مناطق آزاد تجاری کشور، گفت: این مناطق، بهعنوان پیشرانهای اقتصادی، نقش بسزایی در پیشبرد اهداف توسعهای و افزایش تولید ملی ایفا میکنند.
وی ادامه داد: در سال جاری، مناطق آزاد تجاری با تمرکز بر بهبود زیرساختها، زمینه را برای جذب سرمایهگذاری و افزایش تولید فراهم کردند. بهعنوان نمونه، در منطقه ویژه اقتصادی گرمسار، یک هزار میلیارد تومان در توسعه زیرساختها سرمایهگذاری شد که این مبلغ از محل فروش زمینها و منابع داخلی تأمین شده است، به عبارت دیگر این اقدام نشاندهنده تلاش برای ایجاد بسترهای مناسب جهت فعالیتهای تولیدی و صنعتی است.
ابراهیمی کاوری بیان کرد: در آذرماه امسال، هیئت وزیران با اصلاح آئیننامه واردات خودروهای نو، واردات خودروهای سواری و ون به مناطق آزاد تجاری – صنعتی را مجاز اعلام کرد. این تصمیم با هدف تنوعبخشی به بازار خودرو، افزایش رقابت و در نهایت، ارتقای کیفیت محصولات داخلی اتخاذ شد.
وی افزود: اجرای این مصوبه میتواند به رونق اقتصادی و افزایش رضایت مصرفکنندگان منجر شود، شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» تأکید ویژهای بر نقشآفرینی مردم در عرصه اقتصادی دارد. مناطق آزاد تجاری با ارائه تسهیلات و مشوقهای سرمایهگذاری، سعی در جلب مشارکت حداکثری مردم و بخش خصوصی داشتهاند.
این کارشناس مناطق آزاد تجاری با بیان اینکه این رویکرد، علاوه بر افزایش تولید، به اشتغالزایی و بهبود معیشت جامعه محلی نیز کمک شایانی کرده است، خاطرنشان کرد: با وجود دستاوردهای قابلتوجه، مناطق آزاد تجاری با چالشهایی نظیر بروکراسی اداری، کمبود زیرساختهای پیشرفته و نیاز به اصلاح برخی قوانین مواجه بودهاند. برای غلبه بر این موانع، بازنگری در اهداف، تأمین منابع مالی پایدار و توسعه زیرساختهای اساسی از جمله راهکارهای پیشنهادی است.
وی در پایان تاکید کرد: به طور کلی مناطق آزاد تجاری ایران در سالجاری با تمرکز بر بهبود زیرساختها، تسهیل قوانین و جلب مشارکت مردمی، گامهای مؤثری در جهت تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» برداشتهاند. همچنین ادامه این روند و رفع موانع موجود میتواند به توسعه پایدار و ارتقای جایگاه اقتصادی کشور در منطقه منجر شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰