اشراف فرماندهی ساز و کاری برای پیگیری تحقق فرامین رهبری در سپاه است
دبیر چهاردهمین جشنواره سراسری مالک اشتر گفت: سازوکار اشراف فرماندهی، سازوکاری برای پیگیری تحقق فرامین مقام معظم رهبری در سازمان سپاه تا حصول نتیجه و شناسایی اشکالات و معایب درون سازمان است.
به گزارش خبرنگار مهر، سردار حمید بزم شاهی اصفهانی دبیر چهاردهمین جشنواره سراسری مالک اشتر سپاه پاسداران و در آستانه روز پاسدار، در نشست خبری با حضور خبرنگاران در رونمایی از درخششهای عرصه پاسداری از انقلاب اسلامی، گفت: ضمن تبریک حلول ماه شعبان و میلاد امام حسین علیه السلام، امام سجاد و حضرت ابوالفضل و روز پاسدار که فردا است و نیز ایام دهه فجر عرض میکنم که بنده دبیر اشراف فرماندهی کل سپاه هستم که در توضیح آن باید توضیحاتی ارائه کنم.
ویافزود: موضوع «اشراف فرماندهی» در دهه ۷۰ شمسی توسط رهبری مطرح شد که ایشان فرمودند که میخواهند، بر نیروهای مسلح اشراف داشته باشند.
سردار بزم شاهی اظهار داشت: همان طور که میدانید بر خلاف همه دستگاهها که ساز و کار مستقلی دارند، نیروهای مسلح تحت مدیریت مستقیم مقام معظم رهبری است و اداره و مدیریت سپاه با هدایتهای معظمله صورت میگیرد و تحت مدیریت یکپارچه صورت میگیرد و مانند برخی سازمانهای دیگر که صرفاً رئیس آن از سوی ایشان انتخاب میشود، نیست.
دبیر چهار دهمین جشنواره سراسری مالک اشتر سپاه تاکید کرد: با موضوع اشراف، در مقاطع زمانی معین میتوان آگاهیهای لازم در خصوص وضعیت موجود در هر سازمان و نیرو را به تفکیک زیر نظر داشت. از جمله معایب و نواقص و کوتاهیهای ناشی از فرماندهی و مدیریت نارساییهای ناشی از وضعیت کلی کشور، پیشرفتها یا پسرفتهای پیش آمده در دوره آن مقطع زمانی با پیشنهادهای مفید و لازم برای بهبود دادن وضعیت موجود، صورت گیرد
وی با اشاره به بخشی از فرمایشات رهبری انقلاب در خصوص موضوع اشراف در فرماندهی، گفت: ایشان فرمودند که این کار اشراف کاملاً بیسابقه است و یک انقلاب به وجود میآورد. این کار همه نیروهای مسلح را به حرکت وادار میکند و باید تداوم پیدا کند و فرماندهان باید ببیند که این کار باید همچنان با نشاط و ابتکار روز افزون دنبال شود؛ لذا به طور خلاصه اگر ما بخواهیم کارکرد اشراف را توضیح بدهیم باید عرض کنم که اساساً اشراف یک نهاد در درون نیروهای مسلح از جمله سپاه پاسداران است که وظیفه این نهاد کنترل تعالی بخش آن سازمان و فراهم کردن شناخت از عملکرد وضعیت و موقعیت ردهها و کلیت سازمان است که از طریق پایش ارزیابی و مدیریت عملکرد یکپارچه و کمک به هدایت راهبردی و آیندهنگری صورت میگیرد.
دبیر چهار دهمین جشنواره سراسری مالکاشتر سپاه ادامه داد: سؤالی که مطرح است این است که چگونه نیروهای مسلح بالاخص سپاه پاسداران، به عنوان نماد کارآمدی در نظام جمهوری اسلامی شناخته میشود، در اکثریت قریب به اتفاق ماموریتهایش موفق حاضر میشود و چرا اینگونه است که دلیلش این است که فرمایشات مقام معظم رهبری در سپاه پاسداران جریان پیدا میکند و به صورت اجرایی در میآید؛ یعنی صرفاً تبدیل به یک تابلوهای دیواری نشده، بلکه برای آن برنامهریزی دقیق انجام میشود، تا حصول نتیجه و تحقق کامل پیگیری میشود.
سردار بزم شاهی گفت: سازوکار اشراف فرماندهی، ساز و کاری است برای پیگیری تحقق فرامین مقام معظم رهبری در سازمان سپاه تا حصول نتیجه و شناسایی اشکالات و معایب درون سازمانی و ارائه پیشنهادات برای رفع آن و نهایتاً رصد و پیگیری موفقیت سازمان سپاه در انجام رسالتها و مأموریتهای خودش است.
وی ادامه داد: پس این رسالت اشراف فرماندهی اینگونه است و خیلی مهم است که شما مطلع باشید که حضرت آقا این خواسته را از دولت جمهوری اسلامی هم داشتند، به گونهای که در سال ۱۴۰۰ در دولت مرحوم شهید رئیسی و در اولین دیدار خودشان با آن دولت، مقام معظم رهبری به دولت توصیههایی فرمودند که از جمله ایجاد مفهوم در دولت و پیگیری تحقق این سه مفهوم اقتدار دولتی، انسجام دولتی و اشراف دولتی بود.
دبیر چهاردهمین جشنواره مالک اشتر اظهار کرد: این سه خواسته را مقام معظم رهبری از دولت وقت بیان کرده و مطالبه کردند. به نظر میرسد چنانچه در کشور و در دستگاههای اجرایی چنانچه یک سازوکار اشرافی وجود داشته باشد، وضعیت کشور خیلی بهتر اداره خواهد شد و ما میتوانیم به یک انسجام و به یک پیشروندگی و موفقیت بهتری در کشور دست یابیم.
سردار بزم شاهی بیان کرد: متأسفانه بخشهایی از فرامین و تدابیر مقام معظم رهبری در کشور بر زمین مانده که از جمله سیاستهای اصل ۴۴ و امثال اینها است که خود معظم له هم به آن اشاره کردند که اگر آنها یک چارچوب پیگیری داشتند و یک ساز و کار پیگیری در درون دستگاههای اجرایی و عمومی برای آن ایجاد شده بود، قطعاً موفقیتها بیش از این چیزی بود که امروز کشور با آن مواجه است.
وی در ادامه عنوان کرد: این فرایند اشراف که ما در درون سپاه پاسداران و همه نیروهای مسلح پیگیری میکنیم ساز و کاری است که به صورت دورهای و از طریق گزارشگیری و تجزیه وتحلیل گزارشها انجام میشود، لذا ما در طی یک سال چهار بار ارزیابی داریم و چهار کارنامه برای تمام ردهها که شامل ۷۰ رده است، صادر میکنیم که به صورت منظم هر سال همه ردهها چهار کارنامه دریافت میکنند که هر کارنامه بین ۱۰ تا ۶۰ بخش مختلف دارد. به این معنا که در یک کارنامه بسیار گسترده و وسیع این کار انجام میشود و به صورت منظم در درون سپاه پاسداران این ارزیابیها از ردههای سپاه به صورت منضبط و منظم رسمی بههر رده به صورت سازمانی انجام و ابلاغ میشود.
سردار بزم شاهی تاکید کرد: این کارنامهها به صورت سازمانی اعلام میشود و موضوع ارزیابیهای فردی و شایستگیهای مربوط به آن موضوعی جداگانه است و ما عملکرد سازمانی مدنظرمان است که به صورت دقیق و سیستمی و با استفاده از بیش از ۱۳ هزار شاخص ارزیابی میشود.
سردار بزمشاهی در خصوص اقدامات سپاه در بخشهای مختلف خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم یک دید کلی نسبت به فعالیتها و عملکرد سپاه پاسداران داشته باشیم، در دو بخش میتوانیم این فعالیتها را دسته بندی کنیم که البته خیلی با هم مرتبط هستند. یک بخش اقداماتی است که ما به عنوان یکی از نیروهای مسلح در کنار سایر نیروهای مسلح در راستای اقتدار نظام و مقابله با دشمن و در واقع ناامن سازی دشمن از دست درازی به خاک میهن اسلامی و مردم شریف به عمل میآوریم و یک بخش دیگر ناظر به خدمترسانی و خدمتگزاری به مردم است. ما عنوان سپاه پاسداران برای مردم خودمان بال رحمت را در زیر پای مردم و به خدمت رسانی به مردم میپردازیم. در عین حال در برابر دشمن بسیار سخت و با صلابت عمل میکنیم.
وی گفت: سپاه به عنوان بازوی توانمند دولتها، همیشه در تمام دولتها فارغ از گرایشهای سیاسی و رویکردهای جناحی که هر دولتی ممکن است داشته باشد، یار و یاور همه دولتها بوده و هستیم، زیرا دولتها برآمده از آرای مردم هستند و ما برای مردم شریف به عنوان خدمتگزار خود را میشناسیم.
ویافزود: در حوزه زیرساختها با فراهم نمودن قدرت زیاد و انباشته ورود کردیم و به حمدالله اقدامات گسترده انجام شد.
سردار بزم شاهی با اشاره به محورهای اقدامات صورت گرفته سپاه در توسعه کشور خاطرنشان کرد: در حوزه راه و شهرسازی به عنوان یکی از مهمترین و ملموسترین عرصههای زندگی مردم در طی سالهای اخیر و به خصوص در سال ۱۴۰۲ اقدامات خوبی صورت گرفته است که از جمله ۱۲۵ کیلومتر راه آهن اهواز اندیمشک، راه آهن سیستان و بلوچستان حد فاصل زاهدان با خاش، افتتاح ۶۴ کیلومتر خطوط مترو و ۲۱ ایستگاه آن، افتتاح ۲۲۶ کیلومتر آزادراه، افتتاح بیش از ۴۷۰ کیلومتر راه و بزرگراه، افزایش ظرفیت تخت بیمارستانی کشور به میزان ۱۳۲۰ تخت، افتتاح بیش از ۶۰ دستگاه پل و تقاطع در ۱۲ شهر و کلان شهر و احداث ابنیههای عمومی به مساحت بیش از ۴۰۰ هزار متر مربع که صرفاً در بخش راه و شهرسازی صورت گرفته است. طرحهایی که کارفرمایش دولت جمهوری اسلامی بود و تحت طرحهای جامع عمومی و عمرانی کشور انجام شده است.
سردار بزمشاهی در حوزه آب و نیرو خاطرنشان کرد: در حوزه آب و نیرو که مستحضر هستید کشور با چالشهای جدی در این حوزه مواجه است، سپاه کمر همت را بسته و پروژههای زیرساختی گستردهای را در این حوزه به اجرا گذاشته است که از جمله احداث بیش از ۵۷۰ کیلومتر خطوط انتقال آب شرب، آبگیری ۹ سد مجموعاً به ظرفیت حدود ۹۵۰ میلیون متر مکعب، احداث ۳۶ کیلومتر تونل انتقال آب کانی سیب به دریاچه ارومیه که با هدف احیای دریاچه ارومیه، زهکشی ۴۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استانهای گلستان و ایلام و کرمانشاه، همچنین توسعه ۵ بندر به ظرفیت ۱۴ میلیون تن برای تبادل کالا در سال، ساخت ۱۶ پست اسکله دریایی، لایروبی ۱۶ میلیون متر مکعب کانال و اسکله، ساخت دو فروند نفتکش ۱۱۳ هزار تنی اقیانوسپیما، احداث کلانسازهای دریایی تو حوزههای نفت و پتروشیمی، احداث ۱۳۴۰ کیلومتر خطوط انتقال نفت و گاز، افتتاح کارخانه پالایش گاز هویزه با تولید و ارسال ۹۷ هزار بشکه و دهها پروژه دیگر از اقدامات صورت گرفته توسط سپاه در طرحهای مختلف است که ما در حوزه قرارگاه خاتم به آن پرداختیم.
وی با اشاره به وقوع حوادث غیر مترقبه در کشور گفت: در کنار تمام این فعالیتها قرارگاه خاتم، در تمام حوادث غیر مترقبه از جمله سیل و زلزله، به عنوان بازوی قدرتمند و توانمند امدادرسانی و مردمیاری حاضر شده است که از جمله در سیلابهای گلستان، خوزستان، لرستان، بوشهر، کرمان، هرمزگان سیستان و بلوچستان و نیز امامزاده هاشم بوده است. همچنین در امدادرسانی در زلزلههای کرمانشاه، خوی، هرمزگان به خدمت رسانی مشغول بوده است.
سردار بزم شاهی ادامه داد: در راستای توسعه و ساخت مسکن از جمله برای کارکنان سپاه فاقد مسکن اقدامات خوبی صورت گرفته است که میتواند باری را از روی دوش کشور بردارد. ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی ملکی را در برنامه برای فاقدین مسکن قرار دادیم و تاکنون ۳۶ هزار واحد ساخته شده و ۹ هزار واحد بیش از برنامه پیشبینی شده در مرحله تکمیل قرار دارد.
دبیر جشنواره سراسری مالک اشتر خاطرنشان کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در راستای تقویت انضباط مالی و شفافسازی فعالیتهای اقتصادی، دو مجموعه حسابرسی قدرتمند را راهاندازی کرده است. یکی از این مجموعهها مطابق با قانون محاسبات عمومی کشور، به حسابهای دولتی داخل سپاه رسیدگی میکند و دیگری به فعالیتهای اقتصادی نهادهایی مانند قرارگاه سازندگی خاتم و بنیاد تعاون نظارت دارد.
ویافزود: این سازمانها تحت حسابرسیهای سختگیرانه و سامانههای برخط قرار گرفتهاند که به کاهش تخلفات مالی منجر شده است که در حوزه امنیتی، سازمان اطلاعات سپاه با گروهها و شبکههای تروریستی، از جمله عناصر تکفیری، مقابله کرده و بیش از ۲۰۰ تبعه بیگانه را شناسایی، بازداشت یا اخراج کرده است. همچنین، از چندین عملیات تروریستی پیشگیری شده و سه گروهک تروریستی در سال ۱۴۰۲ پیش از اقدام، مورد ضربه قرار گرفتهاند. همچنین نظارت بر عملکرد سازمان اطلاعات سپاه نیز از طریق یک دفتر مستقل زیر نظر فرماندهی کل سپاه انجام میشود.
سردار بذر شاهی در خصوص محرومیت زدایی تصریح کرد: در بخش محرومیتزدایی، سپاه پاسداران اقدامات گستردهای را در حمایت از اقشار آسیبپذیر انجام داده است. کمک مالی به بیماران صعبالعلاج، توزیع میلیونها بسته معیشتی در میان محرومان، تهیه هزار دستگاه ویلچر برای معلولان و ساخت سرویسهای بهداشتی در استانهای خوزستان و کرمان از جمله این اقدامات بوده است.
وی ادامه داد: این اقدامات در راستای افزایش شفافیت، ارتقای امنیت ملی و حمایت از محرومان و برای ایجاد تسهیلات در خصوص زائران اربعین، ادامه خواهد داشت
دبیر جشنواره سراسری مالک اشتر در ادامه عملکرد گسترده سپاه پاسداران در حوزههای مختلف اظهار داشت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۲ اقدامات گستردهای را در حوزههای مختلف امنیتی، زیستمحیطی، انرژی، فرهنگی و نظامی انجام داده است. از جمله کاشت ۲۲ میلیون اصله درخت در محیطهای پادگانی و برونپادگانی با همکاری سپاه و بسیج که تأثیر قابلتوجهی در بهبود محیط زیست و سلامت جامعه داشته است، پرداخت هزار میلیارد تومان بدهی انشعابات به وزارت نیرو، که به تسویه بدهیهای سپاه در این حوزه انجامید، کاهش ۲۰ درصدی توان مصرفی انرژی در ساعات اوج مصرف از طریق سیاستهای صرفهجویی و فعالسازی دیزل ژنراتورهای پادگانی که مجموعاً به صرفهجویی ۸ میلیون کیلووات ساعت انرژی منجر شد از جمله اقدامات سپاه در این حوزهها است.
سردار بزمشاهی در خصوص اقدامات سپاه در حوزههای امنیتی و دفاعی بیان کرد: اجرای رزمایشهای پیامبر اعظم ۱۸ و ۱۹ با بهرهگیری از ظرفیتهای نیروها و قرارگاههای امنیتی، با مشارکت دیگر ردههای نظامی، برگزاری رزمایشهای سایبری، مقابله با ریزپرندهها و بازنگری در دکترینهای عملیاتی نیروهای مسلح، طراحی و اجرای رزمایشهای مرکب با کشورهای همسایه و همپیمان از جمله روسیه، چین، عمان و عراق تحت مدیریت ستاد کل نیروهای مسلح، تأمین امنیت مراسمهای عمومی مانند ۲۲ بهمن، نیمه شعبان، سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) و همچنین انتخابات و انتقال قدرت بین دولتها و دستاوردها و اقدامات مهم سپاه در این بخش است.
وی با اشاره اقدامات سپاه پاسداران در حوزه اجتماعی و فرهنگی، تشریح کرد: راهاندازی اردوی راهیان پیشرفت برای آگاهسازی جوانان و نخبگان کشور از دستاوردهای علمی و فناوری داخلی، حمایت از افزایش آمار ازدواج و فرزندآوری از طریق قرارگاه جوانی نیز از فعالیتهای سپاه بوده است.
دبیر جشنواره سراسری مالک اشتر سپاه در ادامه رونمایی از دستاوردهای جدید سپاه پاسداران در حوزه دفاعی و سایبری، گفت: سپاه بهزودی از تسلیحات و توانمندیهای جدید دفاعی خود رونمایی خواهد کرد. این دستاوردها شامل سامانههای موشکی و پدافندی، سازههای امن برای حفظ سرمایههای راهبردی، شناورهای گشتی رزمی با بدنه آلومینیومی و فناوریهای نوین در حوزه آلیاژهای خودترمیمشونده است. همچنین در بخش فضای سایبری و جنگ ادراکی، سپاه پاسداران با ایجاد قرارگاههای فضای مجازی و رسانهای، به مقابله با جنگ شناختی دشمن پرداخته و با تولید محتواهای گسترده، شبهات و شایعات را خنثی میکند.
وی با اشاره به حملات سایبری روزانه دشمنان به کشور عنوان کرد: روزانه ۳۶ هزار حمله سایبری علیه زیرساختهای کشور ثبت میشود و سپاه با همکاری سازمانهای مرتبط، اقدامات دفاعی لازم را اجرا میکند. همچنین در حوزه فناوری و هوش مصنوعی، سپاه توانسته پیشرفتهای مهمی در سنسورها، گیرندههای مغناطیسی و فناوریهای کوانتومی به دست آورد. همچنین، با راهاندازی مرکز تولید محتوای مهوا، بستری برای توسعه بازیهای رایانهای و انیمیشن در راستای مقابله با تهاجم فرهنگی غرب فراهم شده است.
سردار بزمشاهی در خصوص برگزاری جشنواره تصریح کرد: جشنواره رونمایی از این دستاوردها روز دوشنبه آینده در سالن فتحالمبین برگزار خواهد شد و حضور در آن نیازمند هماهنگی قبلی با روابط عمومی است.
در حال تکمیل
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰