چرا خاطرات و افکار بد به ذهن راه پیدا میکنند؟
افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه گرفتار خاطرات ناخواسته و ناراحت کننده ای هستند که کنترل چندانی بر آنها ندارند.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، پزشکان اکنون فکر میکنند که میدانند چرا بیماران مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه و دیگران نمیتوانند خاطرات ناراحتکننده را از خود دور نگه دارند.
بر اساس مطالعه جدید، به نظر میرسد کمبود خواب در توانایی افراد برای محدود کردن بازیابی خاطراتی که ترجیح میدهند سرکوب کنند، تداخل دارد.
اسکنهای امآرآی نشان میدهد افرادی که به خوبی استراحت کردهاند، کنترل بیشتری بر مناطقی از مغز دارند که حافظهها را مدیریت میکنند.
«اسکات کارنی»، محقق ارشد و استادیار روانشناسی دانشگاه یورک انگلستان، گفت: «این موضوع برای درک ما از مسائل سلامت روان بسیار مهم است، زیرا به خوبی مستند شده است کسانی که از اضطراب، افسردگی یا اختلال استرس پس از سانحه رنج میبرند، در خواب نیز مشکل دارند.»
برای این مطالعه، محققان از اسکن MRI برای مشاهده فعالیت مغز ۸۵ بزرگسال سالم استفاده کردند. نیمی از شرکت کنندگان در یک آزمایشگاه خواب خوب خوابیدند، در حالی که نیمی دیگر تمام شب را بیدار ماندند.
سپس تیم تحقیقات توانایی شرکت کنندگان در سرکوب خاطرات را آزمایش کردند.
کارنی گفت: «ما قبلاً نشان داده بودیم که توانایی مغز برای سرکوب چنین خاطرات مزاحمی مشروط به داشتن خوابی آرام است.»
از شرکت کنندگان در مطالعه خواسته شد تا به چهرههایی که قبلاً همراه با تصاویر صحنهها دیده بودند نگاه کنند. برخی از صحنهها ناراحت کننده بودند، مانند تصویر تصادف ماشین یا دعوا.
برای هر چهره از آنها خواسته شد که صحنه مرتبط با آن را به خاطر بیاورند یا سرکوب کنند.
به گفته محققان، شرکتکنندگانی که به خوبی استراحت کرده بودند، در مقایسه با افرادی که تمام شب را بیدار بودند، فعالیت بیشتری در قشر جلوی پیشانی- ناحیهای از مغز که افکار، اعمال و احساسات را کنترل میکند، داشتند.
نتایج نشان میدهد افرادی که خواب خوبی داشتند، در هیپوکامپ، ناحیهای که در بازیابی حافظه نقش دارد، فعالیت کمتری داشتند.
این نتایج از اسکنهای MRI نشان میدهد که خواب خوب میتواند کنترل بهتری بر فرآیندهای مغزی که بازیابی حافظه را کنترل میکنند، فراهم کند و به آنها اجازه میدهد افکار مزاحم را سرکوب کنند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰