سستی روابط انسانی در «کاتالونیا»؛ کارگاه‌های آموزشی به گروه‌های شهرستانی کمک می‌کند

کارگردان «کاتالونیا» با اشاره به اینکه این نمایش به سستی روابط انسانی می‌پردازد، ابراز امیدواری کرد دبیرخانه جشنواره با توجه به تعداد اعضای گروه بلیت نمایش‌های دیگر را در اختیارشان قرار دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «کاتالونیا» به نویسندگی علیرضا جم و کارگردانی مصطفی ذوقی از آثار نمایشی حاضر در بخش آثار برگزیده جشنواره‌های استانی، چهل‌وسومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر است که از استان کرمانشاه در جشنواره حضور دارد.

مصطفی ذوقی کارگردان این اثر درباره ویژگی‌های محتوایی «کاتالونیا» به خبرنگار مهر گفت: نمایش «کاتالونیا» روایتی است با درونمایه دروغ، به عبارت بهتر این نمایش حول محور موضوع دروغ می‌چرخد و به تاثیر دروغ بر روابط افراد می‌پردازد که در نتیجه، عاقبت روابط دروغین افراد را سست و پوشالی جلوه می‌دهد.

وی درباره فرایند شکل‌گیری «کاتالونیا» توضیح داد: ما در چندین دوره با گروه هنری خود، در جشنواره تئاتر فجر شرکت کردیم اما پس از غیبتی چند ساله، در دور چهل‌وسوم به جشنواره تئاتر فجر برگشتیم. پس از آشنایی با تعدادی از نیروهای جوان که تجربه کمی داشتند به این تصمیم رسیدیم که با همراهی تعدادی جوانان مستعد تئاتری و پیشکسوتان این حوزه، «کاتالونیا» را برای اجرا در جشنواره تئاتر فجر آماده کنیم. در ابتدا هدف تولید این اثر، حضور در جشنواره تئاتر فجر نبود اما بعد از اجرای عمومی در پلاتو انتظار استان کرمانشاه و استقبال مردم، این ایده در ذهن‌ ما مطرح شد که «کاتالونیا» را به این رویداد هنری نیز بفرستیم.

این کارگردان در ادامه به شیوه همکاری با نویسنده نمایش «کاتالونیا» اشاره کرد و یادآور شد: پس از اینکه نمایشنامه «کاتالونیا» را از علیرضا جم خواندم، تصمیم به کارگردانی آن گرفتم، امروز دقیقا یک سال است که ما در حال تمرین این نمایش هستیم، زیرا با شیوه تجربی و کارگاهی پیش رفتیم تا یک شناخت مطلوب و پوست‌اندازی در گروه اتفاق بیفتد و به یک پختگی منجر شود.

ذوقی درباره ارزیابی خود از چهل‌وسومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر عنوان کرد: من برای چندمین بار است که در جشنواره تئاتر فجر حضور پیدا کرده‌ام. از نگاه من به عنوان کارگردانی که از شهرستان در این رویداد هنری حضور دارد؛ تفاوتی که در این دوره با ادوار پیشین حس می‌شود، هماهنگی و انضباط دبیرخانه در راستای پیشبرد امور گروه‌های حاضر است و حتی از لحاظ مالی قسط اول در زمان مقرر به گروه پرداخت شده است.

وی ادامه داد: نکته‌ای که به نظر من در ادوار بعدی می‌توان به آن رویکرد دیگری داشت، موضوع زمان حضور و اسکان گروه‌های مقیم شهرستان در تهران است؛ باتوجه به این‌که گروه‌های شهرستانی، مدت محدودی از بازه برگزاری جشنواره را در تهران حاضر هستند، تماشای دیگر آثار را از دست می‌دهند در حالی که قطعا تماشای نمایش‌های «تئاتر فجر» به ارتقا سطح کیفی آثار شهرستان در پروژه‌های نمایشی بعدی کمک شایانی خواهد کرد. افزایش تعداد ورکشاپ‌ها از همین قبیل موارد است که در صورت افزایش، گروه‌های شهرستانی نیز می‌توانند از آن بهره کافی ببرند.

ذوقی در پایان صحبت‌هایش متذکر شد: باتوجه به اینکه جشنواره برای هر گروه نمایشی حدود ۱۰ بلیت برای تماشای آثار دیگر در نظر گرفته است در قیاس با تعداد افراد حاضر در هر گروه، این تعداد خیلی کم است از این رو بهتر است تعداد بلیت‌های هر گروه متناسب با تعداد نفرات آن گروه تنظیم شود.