صمیمی: سخنران‌های همایش وفاق ملی ارائه دهندگان مقالات بودند

دبیر دبیرخانه طرح ملی وفاق ملی گفت: عمده سخنران‌های همایش وفاق ملی ارائه دهندگان مقالات بودند و همایش را به شکل گفتگویی برگزار کردیم تا تمرینی از گفتگو برای وفاق ملی باشد.

امین صمیمی دبیر دبیرخانه طرح ملی وفاق ملی در گفتگو با خبرنگار مهر جزئیاتی از چگونگی برگزاری همایش گفتگوی ملی درباره وفاق ملی را تشریح کرد و گفت: آقای ظریف در ابتدای کار خود در معاونت راهبردی ریاست جمهوری دبیرخانه طرح ملی وفاق ملی را در معاونت راهبردی برای تبیین، ترویج و کمک به اجرای طرح وفاق ملی آقای پزشکیان، راه اندازی کرد.

وی افزود: از اولین فعالیت‌هایی که در این دبیرخانه تدارک دیده شد فراخوان برگزاری همایش علمی برای جلب مشارکت متخصصان دانشگاهیان در رابطه با وفاق بود و این فراخوان منجر به دریافت حدود ۴۰۰ چکیده مقاله شد.

دبیر طرح ملی وفاق ملی با اشاره به اینکه بررسی موضوع وفاق را از دانشگاهیان آغاز کردیم، ادامه داد: معتقدیم گفتگو درباره وفاق ملی باید با اقشار و گروه‌های اجتماعی مختلف انجام شود. گام‌های بعدی طرح وفاق ملی گفتگو با سایر اقشار و گروه‌های اجتماعی، مدنی و اقتصادی را در ادامه خواهیم داشت.

صمیمی همچنین بیان کرد: حدود ۲۰۰ مقاله به مرحله داوری رسید و فرایند داوری آنها با کمک انجمن‌های علمی پیشرفت و قبل از برگزاری همایش گفتگوی ملی درباره وفاق ملی حدود ۳۰ پیش نمایش در تهران و شهرستان‌های به کمک انجمن‌های علمی مختلف برگزار کردیم تا آماده برگزاری این همایش باشیم.

وی با یادآوری برگزاری امتحانات در دانشگاه‌های سراسر کشور، خاطرنشان کرد: مقرر شد همایش ارائه مقالات علمی و آکادمیک پس از بازگشایی دانشگاه‌ها و گذشت از فصل امتحانات موکول شود اما همایش گفتگوی وفاق ملی را در بیستم دی برگزار کردیم.

گفتگوی وفاق را تمرین کردیم

دبیر دبیرخانه طرح ملی وفاق ملی برگزاری همایش گفتگوی ملی درباره وفاق ملی را با محور حضور چهره‌های دانشگاهی دانست و ادامه داد: عمده سخنران‌های همایش وفاق ملی ارائه دهندگان مقالات بودند و همایش را به شکل گفتگویی برگزار کردیم تا تمرینی از گفتگو برای وفاق ملی باشد. رئیس جمهور در ابتدای همایش منظور خود از وفاق ملی را تبیین کرد و همه پنل‌های همایش به شکل گفتگویی اجرا شد.

صمیمی تصریح کرد: برای آنکه پنل‌ها به شکل جامع‌تری برگزار شوند برخی از چهره‌ها و دوستان اصولگرا را که مقاله‌ای به همایش ارائه نداده بودند را دعوت کردیم و در همه پنل‌ها افرادی با گرایش‌های مختلف اصولگرایی، اصلاح طلبی و میانه همچنین زنان و جوانان مشارکت داشتند.

وی با بیان اینکه یازده پنل در این همایش برگزار شد، ادامه داد: اولین پنل جریان‌های سیاسی و وفاق ملی بود که با حضور ۵ نماینده از جریان‌های سیاسی متفاوت و در حضور رئیس جمهور برگزار شد و نکته جالب این بود که نسل جدید جریان‌های سیاسی در این پنل سخنرانی کردند.

اعضای دولت شنونده گفتگوهای وفاق بودند

دبیر دبیرخانه ملی طرح وفاق ملی به محتوای ۱۰ پنل دیگر که در این تشکیل شده بود پرداخت و گفت: مفهوم سنجی وفاق ملی، وفاق ملی و عدالت، سیاست گذاری و وفاق ملی، وفاق ملی و توسعه، جریان‌های اجتماعی و وفاق ملی، تجربه‌های جهانی وفاق ملی، تجربه‌های داخلی وفاق، افق‌های بین‌المللی وفاق، گزارش نشست‌هایی به پا ملی و پنل جمع‌بندی در این همایش برگزار شد.

صمیمی با اشاره به حضور برخی از اعضای دولت و وزرا در پنل‌های همایش گفتگوی ملی درباره وفاق ملی، اظهار کرد: قرار بود اعضای دولت صرفاً در پنل‌ها حضور داشته باشند و شنونده گفتگوها باشند و هیچ کدام از آنها برای سخنرانی به همایش نیامده بودند و فقط صاحب نظران دانشگاهی و علمی مطالب خود را ارائه کردند.

وی افزود: پنل اول جریان‌های سیاسی وفاق ملی با حضور سعید آجرلو از جریان اصولگرایی، عماد بهاور از نهضت آزادی، محمد قوچانی از حزب کارگزاران، حسین نورانی نژاد از حزب اتحاد ملت و میلاد دخانچی از جریان عدالت خواه به عنوان نمایندگانی از چهره‌های جوان سیاسی گفتگو کردند.

دبیر دبیرخانه طرح ملی وفاق ملی در پاسخ به این پرسش که آیا در همه پنل‌های این همایش چهره‌هایی که دعوت کردید از گروه‌های متنوع فکری و اندیشه‌ای بودند یا صرفاً از همسویان با دولت دعوت کرده‌اید؟ گفت: در بسیاری از پنل‌ها افرادی از گرایش‌های مختلف حضور داشتند البته موضوع‌های پنل‌ها صرفاً سیاسی نبود و مسائل اجتماعی محور بحث‌ها بود.

جریان اصولگرایی در جریان همایش وفاق بود

صمیمی همچنین در رابطه با حضور چهره‌های شاخص اصلاح طلبی در بخش‌های مختلف همایش وفاق ملی و غیبت چهره‌های هم وزن از جناح اصولگرایی در پاسخ به این پرسش که آیا شما اصولگرایان را دعوت نکرده‌اید و یا آنها خودشان به همایش نیامده‌اند؟ یادآور شد: این همایش بر اساس اعلام و فراخوان عمومی مقالات برگزار شد، در فراخوان همایش هم لزوماً معیار سیاسی ملاک نبود. حتماً نیاز داریم نشست‌هایی را با حضور سران سیاسی در مورد وفاق و با محور جریان‌های سیاسی برگزار کنیم. اما این نشست آغاز گفتگو درباره وفاق ملی از جریان‌های دانشگاهی و صاحب نظر بود.

وی افزود: بر اساس نتایج همایش گفتگوی ملی درباره وفاق ملی و نظر صاحب نظران مبنی بر اینکه وفاق ملی چگونه محقق خواهد شد، این مسئله را بررسی می‌کنیم که آیا موضوع وفاق را با نشست‌های موضوعی پیش ببریم و یا با جریان‌های سیاسی؛ همچنین ممکن است برای کمک به اجرای وفاق ملی در موضوعات خاص، موضوع را در دستور کار قرار دهیم و گزینه‌های متنوعی را بر اساس نظر صاحب نظران و ایده‌های شخص آقای رئیس جمهور مطرح کرده که در دبیرخانه با جمع‌بندی این موارد مسیر به فوق ملی را ادامه خواهیم داد.

دبیر دبیرخانه طرح ملی وفاق ملی در بخشی از سخنانش به استقبال چهره‌های اصولگرا از برگزاری این همایش خبر داد و گفت: برخی از چهره‌ها نظیر علی آقا محمدی رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، علی لاریجانی مشاور رهبر انقلاب، محبی از جریان اصولگرایی طرف گفتگوی همایش برای برگزاری بودند اما محور برگزاری، گفتگوهای دانشگاهی بود.