دیدن زندگی دهه شصتی‌ها در «من‌کشی»

کارگردان نمایش «من‌کشی» توضیح داد که این اثر بیشتر به زندگی دهه شصتی‌ها می‌پردازد.

مهر: نمایش«من کشی» از ششم آذر در عمارت نوفل لوشاتو اجرای خود را آغاز کرده است؛ نمایشی که نمایی از اتفاقات و مشکلات نسل دهه شصتی کشور را نشان می‌دهد.

سلیم ثنائی که در کنار مریم رادپور کارگردانی نمایش «من‌کشی» را بر عهده دارد، درباره ویژگی‌های این نمایش توضیح داد: «من‌کشی» یک اثر روانشناختی است و به پدیده انسان‌شناسی می‌پردازد. «من‌کشی» بیشتر به زندگی دهه شصتی‌ها می‌پردازد؛ اتفاقات و مشکلاتی که این نسل در روند زندگی خود با آن روبه‌رو بودند و در دل این فراز و فرودهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی باید تصمیم‌های مهم زندگی‌شان را می‌گرفتند. تصمیم‌هایی که بیشتر اوقات آن‌ها را بین دوراهی‌هایی عجیب و غریب قرار می‌داد، دوراهی‌هایی که بیرون آمدن از آن برای هر فردی در آن دوران کاری سخت و پرمشقت به شمار می‌آمد.

تهیه‌کننده «من‌کشی» درباره روند تولید این اثر نمایشی، گفت: وقتی نمایشنامه «من‌کشی» که توسط محمد امین فرشادمهر نوشته شده بود به دستم رسید و آن را خواندم، متوجه شدم حس‌های اینچنینی زیادی را در کنش و واکنش‌های زندگی دهه شصتی تجربه کرده‌ام. به همین دلیل پس از چند جلسه با نویسنده قرار شد کار را روی صحنه ببریم. برای انتخاب بازیگران هم در ابتدا با وحید نفر، امیر عدل‌پرور و رضا داوودوندی جلساتی گذاشتیم و پس از اینکه هر کدام از بازیگران متن را خواندند برای ایفای سه نقش نهاد، فراخود و خود داستان اعلام آمادگی کردند.

ثنائی یادآور شد: در نمایش «من‌کشی» با دنیای فردی به نام کیوان آشنا می شویم. همانطور که در خلاصه داستان این نمایش می‌خوانیم، کیوان شخصیتی است مجهول در دنیایی رئال. فردی در کشمکش با خود، خویش و خویشتن. فردی که نمی‌داند امیال و عواطفی که دارد درست است یا نادرست، راه‌ هستند یا بیراه. پس نمی توانستیم به راحتی از کنار نقش مهم و کلیدی کیوان بگذریم و باید برای ایفای این نقش به سراغ بازیگری توانمند می رفتیم. از این رو پس از بررسی‌های که انجام دادیم تصمیم گرفتیم با یزدان فتوحی درباره آن صحبت کنیم. وقتی او نمایشنامه را خواند برای بازی در نقش کیوان اعلام آمادگی کرد و در این چند روزی که از اجرا گذشته شاهد هستیم بهترین گزینه برای ایفای این نقش یزدان فتوحی بوده است.

وی با بیان اینکه از ایده تا اجرای نمایش «من‌کشی» فراز و فرودهای متعددی داشت، تأکید کرد: اجرای یک نمایش با کم‌ترین میزان خطا و درگیر کردن مخاطب آن هم به صورت اصولی کار آسانی نیست، به همین دلیل برای اینکه بتوانیم تقریبا به هدف‌هایمان برسیم در طول مسیر از مشاوران خبره‌ای کمک گرفتیم. به طور مثال استاد حمیدرضا نعیمی به عنوان مشاور درکنارمان بودند و خوشبختانه توانستیم از نقطه نظرهای وی استفاده و فرم و میزانسن های خاصی به کار اضافه کنیم.

تهیه کننده و کارگردان نمایش «من‌کشی» در پایان صحبت‌هایش عنوان کرد: در روند اجرا نیز نقاط مهم کار را شناسایی کردیم و توانستیم از قدرت و معجزه موسیقی نیز بهره کامل را ببریم و در نقاط حساس و دراماتیک کار از ساز علی‌سینا رضانیا به عنوان آهنگساز و نوازنده و همچنین صدای گرم و دلنشین سینا درخشان استفاده کنیم.

نمایش «من‌کشی» با حضور یزدان فتوحی، وحید نفر، امیر عدل‌پرور، رضا داوودوندی، مریم رادپور، علی شیرپی، رهام رضایی ساعت ۲۱:۳۰ در عمارت نوفل لوشاتو اجرا می‌شود و مخاطبان تئاتر می‌توانند برای تهیه بلیت به سایت تیوال مراجعه کنند.