۵ مشکل اصلی تولید در مهرماه اعلام شد؛ افزایش نرخ ارز در صدر
از دید برخی از فعالان اقتصادی، بخش تولید در مهر ماه با ۵ مشکل اصلی از جمله چالش های رفع تعهد ارزی، افزایش نرخ ارز و تامین مواد اولیه مواجه بود.
خبرگزاری مهر: شاخص مدیران خرید اقتصاد (شامخ) در مهرماه ۱۴۰۳، گرچه برای ششمین ماه متوالی زیر ۵۰ ثبت شده است؛ اما شتاب افت آن کمتر شده و بهویژه در بخش صنعت با رشد تأمین برق، شرایط مساعدتری پیدا کرده است.
البته به عقیده بسیاری از بنگاهها به دلیل قطعیهای مکرر برق در ماههای گذشته، تولید کارخانهها در رکود عمیقی قرار داشته و در ظرفیتهای بسیار پایین خود فعالیت داشتند، بنگاهها شرایط را بهطور نسبی در مقایسه با رکود شهریورماه بهتر ارزیابی کردهاند.
بر همین اساس مشکلات اصلی از دید برخی از فعالان اقتصادی در مهر ماه سال جاری در ادامه آمده است.
– رفع تعهد ارزی همچنان یکی از مشکلات اصلی کسبوکارهاست.
– به دلیل شرایط سیاسی و عدم اطمینان نسبت به آینده، نرخ ارز افزایش زیادی داشته که منجر به افزایش قیمت مواد اولیه و عدم عرضه آن به دلیل تغییرات قیمتی شده است و نااطمینانی بسیار بالا نسبت به شرایط در ماه آینده از سوی اکثر فعالان اقتصادی مطرح شده است.
– به دنبال افزایش نرخ ارز، برخی از تأمینکنندگان مواد اولیه به دلیل نابسامانی قیمتی از عرضه محصولات خودداری کردهاند درنتیجه قیمت مواد اولیه با افزایش نرخ ارز و کاهش عرضه، افزایش یافته است. از طرفی افزایش نرخ ارز باعث شده تا شرکتها خرید نهادههای تولید را به تعویق بیندازند.
– پیشبینی افزایش مشکلات تولید به دلیل شرایط منطقه که منجر به افزایش نرخ ارز و افزایش قیمت مواد اولیه شده است.
– فرآیند تأمین مواد اولیه برای بسیاری از بنگاهها زمانبر است. بهاینترتیب که ارز مورد نیاز نهادهها بهموقع تخصیص داده نمیشود و در صورت تخصیص در برخی موارد انتقال ارز حواله شده در صرافیهای کشورهای همسایه انجام میشود. سپس در مرحله بعد ثبت سفارش بهصورت یوان چین انجام میشود و پس از ثبت سفارش در چین، به دلیل تحریمها مواد اولیه خریداری شده در گمرک دبی تحویل داده میشود و سپس به ایران وارد میشود در نتیجه مدتزمان رسیدن مواد اولیه به دست تولیدکننده بسیار طولانی است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰