احداث اتاقک پسماند برای ساختمان‌های دارای ۵۰ واحد الزامی شد

تفاهم‌نامه دستورالعمل طراحی، ساخت و جانمایی اتاقک،جایگاه نگهداری و مخازن جمع‌آوری پسماند در داخل ساختمان فی‌مابین معاونت شهرسازی و معاونت خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران امضا شد.

مهر نوشت: طی جلسه‌ای با حضور حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، سید احمد علوی عضو شورای اسلامی شهر تهران، رضا محمدی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران، حامد سلیمی مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران و جمعی از کارشناسان مربوطه تفاهم نامه دستورالعمل طراحی، ساخت و جانمایی اتاقک، جایگاه نگهداری و مخازن جمع‌آوری پسماند در داخل ساختمان فی‌مابین معاونت شهرسازی و معماری و معاونت خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران امضا شد. که بر این اساس احداث اتاقک پسماند برای ساختمان‌های دارای ۵۰ واحد و بیشتر و همچنین ساختمان‌های با زیربنای ناخالص بیش از ۲۰۰۰ مترمربع الزامی شد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در خصوص این دستورالعمل، گفت: تهیه و تدوین دستورالعمل طراحی، ساخت و جانمایی اتاقک، جایگاه نگهداری و مخازن جمع‌آوری پسماند در داخل ساختمان مبتنی بر اسناد فرادست از جمله برنامه پنج ساله سوم شهر تهران، مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان و طرح جامع مدیریت پسماند شهر تهران از حدود ۱۸ ماه پیش آغاز و طی جلسات متعددی که با محوریت مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران داشتیم و اصلاحات بعدی که صورت گرفت، نهایی شد.

وی ادامه داد: دستورالعمل مذکور با امضا تفاهم نامه فی‌مابین دو معاونت شهرسازی و معماری و خدمات شهری و محیط زیست وارد فاز اجرایی می‌شود و با همکاری اداره کل تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه شهرداری تهران، جانمایی مخازن جمع‌آوری پسماند در داخل ساختمان‌ها به فرآیند تاییدیه دستور نقشه صدور پروانه متصل خواهد شد.

صارمی با بیان اینکه فرهنگ‌سازی مدیریت پسماند از مبدا بخش دیگری از این تفاهم نامه است، افزود: نظارت بر حسن اجرای مفاد این تفاهم نامه نیز بر عهده معاونت شهرسازی و معماری و سازمان مدیریت پسماند است.

حامد سلیمی مدیرکل معماری و ساختمان شهر تهران نیز گفت: این دستورالعمل در فاز اول برای املاک دارای ۵۰ واحد و بیشتر و همچنین ساختمان‌های با زیربنای ناخالص بیش از ۲۰۰۰ مترمربع اعم از مسکونی و غیر مسکونی لازم‌الاجرا است. جانمایی، ابعاد و فاصله اتاقک پسماند از فضاهای مشاعی نیز بر اساس پلان معماری ساختمان و به صورت سیستمی انجام می‌شود و کاربر هیچ دخل و تصرفی در این خصوص ندارد.

در ادامه جلسه، رضا محمدی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران با بیان اینکه وجود مخازن زباله در سطح شهر یکی از معضلات جدی است، گفت: وجود مخازن زباله در معابر آفت‌های زیادی برای شهر دارد که زباله گردی مهم‌ترین آن‌ها است و این معضل نه تنها چهره شهر را نازیبا کرده، موجب به وجود آمدن مافیای زباله که اقتصاد کثیفی دارد، شده و کرامت انسانی را زیر سوال برده است.

وی با اشاره به اینکه اکنون بیش از ۷ هزار نفر در مخازن زباله جولان می‌دهند، تصریح کرد: هرچند ما با دستور قضائی در این موضوع ورود کرده و بخشی از آن‌ها را از دور خارج کردیم اما اساسی‌ترین اقدام، انتقال مخازن زباله به داخل ساختمان و دور از دسترس زباله گردها است. دستورالعمل طراحی، ساخت و جانمایی اتاقک، جایگاه نگهداری و مخازن جمع‌آوری پسماند در داخل ساختمان، اقدام بسیار خوبی است و با امضای این تفاهم نامه شاهد اتفاقات مؤثری در این حوزه خواهیم بود و ما از معاونت شهرسازی و معماری از این بابت تشکر می‌کنیم.