صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری کالا در استان سمنان هدف گذاری شد
شاهرود- سازمان صنعت معدن و تجارت استان سمنان اعلام کرده که در آینده نزدیک به صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری با توجه به صنایع مستقر در این استان خواهیم رسید.
خبرگزاری مهر، گروه استانها: صنعت مهمترین راه تولید ثروت در استان سمنان است صنایعی که بسیاری شأن در سطح کشور نمونه و یگانه هستند برای مثال استان سمنان بخش مهمی از کارخانههای تولید داروی دامی، قطعه سازی، خودروسازی و ساخت الکتروموتور و همچنین سیم و کابل و ظروف یکبار مصرف را در درون خود جای داده است.
در حاشیه بازدید یادگار احمدی مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان سمنان از دفتر خبرگزاری مهر این استان با وی درباره صنایع و معادن استان گفتگویی کردیم که در ادامه مشروح این نشست را مطالعه میکنید.
گفتنی است در حاشیه این دیدار از سوی محمد حسن مقدم نیا مسئول خبرگزاری مهر استان سمنان درباره نکاتی مانند ضرورت معرفی ظرفیتهای صنعتی و معدنی استان برای جذب سرمایه گذار، توجه به صنایع تک و همچنین شرکتهای دانش بنیان، توجه به اشتغالزایی، کمک به کارخانههایی که با ظرفیتهای کمتر از میزان واقعی در حال کار هستند و… مطالبی عنوان شد.
همچنین در بازدید مدیرکل صمت استان سمنان از دفتر خبرگزاری مهر استان، معاون اداره کل، مسئول حراست و روابط عمومی صنعت معدن و تجارت استان سمنان و همچنین رئیس اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان شاهرود نیز حضور داشتند.
آماری از صنایع استان سمنان بدهید
استان سمنان به لحاظ صنایع و معادن شرایط ویژه ای دارد ما در این استان دو هزار و ۱۳۶ واحد صنعتی و بیش از ۶۰۰ معدن دارای مجوز داریم که در بخشهای مختلف تولید ثروت میکنند به عبارت دیگر بخش قابل توجه اقتصاد استان سمنان بر روی صنایع و معادن میچرخد و صنعت بیش از هر بخش دیگری در اقتصاد این استان نقش دارد.
در استان سمنان ۵۰۰ طرح اقتصادی بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داریم که در صورت راه اندازی میتوانند ۱۴ هزار شغل را ایجاد کنند و این خبر خوبی برای این استان به لحاظ صنعتی و اشتغالزایی محسوب میشود این صنایع در بخشهای مختلف هستند و تحول خوبی را در استان ایجاد خواهند کرد.
مشکلات عمده ما در این بخش چیست؟
ما امروز در استان سمنان مشکل نیروی کار متخصص داریم و توانسته ایم شاهد اشتغال خوبی در استان باشیم اما باید ظرفیتها را به سمت توسعه صنایع کم آب بر و های تک پیش ببریم که در این زمینه برنامه ریزی خوبی صورت گرفته است.
این گلایه مطرح میشود که صنایع ما در استان به صورت متوازن توزیع نشده است
ما در شهرستان شاهرود ظرفیتهای بسیار خوبی را برای سرمایه گذاری صنعتی داریم اما باید موضوع صنایع کم آب بر را لحاظ کنیم اما شرایط سرمایه گذاری به واسطه نزدیکی به تهران در غرب استان به خصوص ایوانکی و گرمسار و سمنان بهتر است.
امروز در حالی زمینهای صنعتی ما در شاهرود آماده واگذاری با قیمت مناسب است که در نقاطی مانند ایوانکی برای زمین صنعتی صف کشیدهاند و حتی زمینها با قیمتهای متری سه میلیون تومان بازهم چندین متقاضی دارد. از طرف دیگر باید گفت که ۴۵ درصد از صنایع استان سمنان تنها در گرمسار استقرار دارد و این به دلیل نزدیکی به تهران است. ما اعتقاد داریم که رسانهها در معرفی داشتههای شهرستانهای میامی، شاهرود و دامغان و… بسیار میتوانند به ما کمک کنند و ما نیز تسهیلات خوبی برای سرمایه گذاران در نظر گرفتهایم که در این شهرستانها مستقر شوند که یکی از آنها زمینهای بسیار مناسب است.
مشکل سوخت که امروز در صنایع استان سمنان در کنار قطعی برق مطرح میشود را چطور ارزیابی میکنید؟
یکی از مسائلی که برای صنایع استان سمنان مطرح میشود مقوله ناترازی برق است اما همه ماجرا این نیست که دیده میشود. جالب اینجا است که بدانیم ما در استان سمنان یک هزار و ۱۵۰ مگاوات تولید برق داریم که ۷۵۰ مگاوات کل مصرف برق ما است پس مشکل ناترازی در جای دیگری است که باید بررسی شود دولت البته اعلام کرده که با ۲۰ هزار مگاوات تولید برق میتواند مشکلات ناترازی برق را حل کند اعتقاد ما بر این است که آب را نمیتوانیم تولید کنیم ولی برق را که میتوانیم در نتیجه ما باید بیشترین نگاه و توجه مان را بر روی مصارف آب بگذاریم.
از سوی دیگر روزانه در کشورمان ۲۶۰ میلیون لیتر سوخت فسیلی مصرف میشود که ۱۵۰ میلیون لیتر آن بنزین و ۱۳۰ میلیون لیتر آن گازوئیل و مازوت و.. است لذا با توجه به شرایطی که در زمینه انرژی و آب داریم باید به سمت ارتقای بهرهوری پیش برویم.
ما در سالهای اخیر تنها در بخش معدن شاهد ایجاد ۱۴ واحد فرآوری در استان سمنان هستیم در صورتی که تا قبل تعداد این واحدها سه مورد هم نمیشد و این نشان میدهد که نگاه ما دوری از خام فروشی و ارتقای بهرهوری تولیداتمان در استان است.
از ظرفیتهای قابل اعتنای ما در بخش تجارت نیز بگویید
در استان سمنان توانمندیهای تولید ما صرفاً در صنعت و معدن نیست و در بخش تجارت هم اتفاقات خوبی رقم خورده و توانمندیهای بالایی نیز داریم برای مثال ما سه میلیون جوجه ریزی در استان داریم که ۳۰۰ تن تولید مرغ روزانه این استان را حاصل میشود و تنها ۵۰ تن از آن در استان مصرف و مابقی آن به استانهایی مانند تهران ارسال میشود.
ما به واسطه صنایعی که در استان سمنان داریم توان صادرات یک میلیارد دلار را سالانه داریم و این را ادعا میکنیم که میتوانیم این امر را محقق سازیم زیرا پتانسیل آن را داریم برای مثال ما ظرفیتهای عظیم صادراتی در زمینه کربنات پتاسیوم و ظروف یکبار مصرف و … داریم.
اما گمرک چیز دیگری میگوید
ملاک صنعت معدن و تجارت برای صادرات با گمرک تفاوت دارد ما ملاک را سامانه تجارت خودمان میدانیم و گمرک تنها مواردی را در زمره آمار صادرات میآورد که از گمرکهای رسمی استان سمنان صادر شده باشد در صورتی که سامانه تجارت به این صورت است که اگر محصول تولیدی استان سمنان از آستارا هم صادر شود در زمره آمار این استان میآید.
بر این اساس سال گذشته ۳۳۲ میلیون دلار صادرات داشتیم در صورتی که در گمرک ۱۵۱ میلیون دلار صادرات ثبت شد و هدف گذاری ما رسیدن به ۵۰۰ میلیون دلار است و اگر شرایط به خوبی پیش برود و ما دچار مشکلات و مسائل عجیب و غریب نشویم در ظرف دو سال آتی به ۵۰۰ میلیون دلار صادرات در سامانه جامع تجارت در استان سمنان دست خواهیم یافت زیرا این ظرفیت برای ما وجود دارد.
اگر مسائل منطقهای و تغییر دولت و … رخ نمیداد شاید همین امسال هم به رقم ۵۰۰ میلیون دلار در سال به عنوان صادرات استان سمنان میرسیدیم البته منظور صادراتی است که در سامانه تجارت بارگذاری میشود وگرنه برای مثال صادرات سیمان شاهرود از بندر امیر آباد بوده و اصلاً در گمرک استان سمنان ثبت نمیشود.
شاهرود را برای استقرار صنایع چطور میبینید؟
شاهرود آماده سرمایه گذاری است و ما همه ظرفیتها را برای این منظور به کارگیری شده است و ما از رسانهها نیز میخواهیم که به کمک ما بیایند و ظرفیتهای شهرستان شاهرود را معرفی کنند تا بتوانیم در سرمایه گذاری موفق عمل کنیم برای مثال در شهرک صنعتی دو این شهرستان هم اکنون شرکت زامیاد و چهار شرکت را شاهد هستیم که در حال کار هستند و اقدامات خوبی نیز در آنها صورت گرفته و یکی از آنها راه اندازی نیز خواهند شد.
نماینده سابق شاهرود و میامی در مجلس برای این طرح تلاش زیادی کرد و نماینده کنونی نیز یک نشست را با مسئولان وزارت صمت داشته و کارهای در حال پیگیری است و یکی از این کارخانهها تا عید راه اندازی میشود.
استقرار خودرو سازها در استان سمنان بسیار به ما کمک میکند و به دلیل اینکه صنایع مادر هستند، میتوانند دیگر صنایع ما را هم مشغول به فعالیت کنند برای مثال اتومبیل سازی فردا در سمنان مکلف شده که ۲۰ درصد قطعات خود را داخلی کند و این یعنی قطعه ساز ما در استان سمنان به فعالیت درخواهد آمد و تولید میکند و همینطور صنایع وابسته مانند فولاد و … ورود میکنند و یک موجی از تولید در استان سمنان راه خواهد افتاد و این اتفاق خوبی است در نتیجه ما اگر زامیاد را هم در استان داشته باشیم اتفاقات بهتری هم در انتظار این استان خواهد بود.
راهبرد شما در بخش صنایع چیست؟
تاکید ما بر استقرار صنایع دانش بنیان و های تک و همچنین کم آب بر است زیرا با توجه به شرایط استان باید به سمت جذب سرمایه گذار در این نوع شرکتها قدم برداریم ما امروز در استان سمنان بهترین واحدهای صنعتی و تولیدی داریم که محصولات شأن صادر میشوند در نتیجه ظرفیتها در این استان کم نیستند.
خوشبختانه به دلیل همین ظرفیتها است که ما در استان سمنان بحران بیکاری نداریم و به عبارت دیگر از بحران بیکاری عبور کردهایم و در نتیجه شرایط خوبی در استان سمنان حاکم است امروز حتی مشکل کمبود نیروی کار به خصوص نیروی متخصص نیز در استان دیده میشود و بسیاری از واحدهای مستقر در غرب استان از این شکلات نالان هستند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰