آسیب شبکههای اجتماعی بیش از خانگی است/انتقاد از محتوای بدون مجوز
سعید مقیسه رئیس سازمان ساترا به توضیح جزئیات برگزاری سومین نمایشگاه «رصتا» پرداخت و در بخشی از صحبتهایش آسیب شبکههای اجتماعی را بیشتر از شبکه نمایش خانگی دانست.
مهر: نشست خبری سومین نمایشگاه ملی «رصتا» امروز یکشنبه ۲۱ مرداد با حضپر سعید مقیسه رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در محل این سازمان برگزار شد.
سعید مقیسه در ابتدای این نشست با اشاره به زمان برگزاری نمایشگاه «رصتا» تصریح کرد: این نمایشگاه از ۲۶ تا ۲۹ شهریور ماه در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می شود که روز ۲۶ شهریورماه ساعت ۱۰ صبح افتتاحیه مراسم خواهد بود.
اعلام جزئیات نمایشگاه «رصتا»
وی درباره اهداف نمایشگاه عنوان کرد: هم افزایی بین سکوها، حمایت های مادی و معنوی از سکوها، فرصتی برای شناخت سکوها و ایجاد فرصت برای توسعه این سکوها و صنایع کوچک از جمله اهداف برگزاری نمایشگاه «رصتا» است. جلب حمایت های دولتی، ارتباط با متخصصان رسانه، شناسایی ظرفیت های بالقوه و بالفعل زنجیره ارزش آفرینی رسانه ها و اطلاع رسانی از آخرین دستاوردهای حوزه از دیگر اهداف این نمایشگاه خواهد بود.
مقیسه اضافه کرد: جریان سازی و بسترسازی برای محتوای سالم و مفید، فضای رقابتی سالم، تبیین افکار عمومی نسبت به حقوق کاربران و بازاریابی و بازارسازی از دیگر اهدافی است که در نمایشگاه پیگیری می شود.
وی با اشاره به حضور نهادها در این نمایشگاه گفت: برخی شرکت های مرتبط، خود سکوها، بخش هایی از صداوسیما، بخش هایی از سازمان تبلیغات اسلامی در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.
مقیسه درباره دیگر رویدادهای نمایشگاه عنوان کرد: نشست های سازمانی صداوسیما، نشست های کمیسیون های «رصتا»، نشست های شورای راهبری هوش مصنوعی صداوسیما و نشست هایی برای مردم در این نمایشگاه برگزار می شود.
رئیس ساترا درباره اتفاق ویژه امسال در نمایشگاه بیان کرد: امسال برخی آثار تولید شده توسط سکوها یا آثاری که هنوز منتشر نشده اند در نمایشگاه نمایش داده خواهند شد که در این دوره رخ می دهد.
انتشار محتوای منتشر نشده سکوها در نمایشگاه
وی در توضیح این اکران ها گفت: محتوایی از سکوها که در پلتفرم هایشان منتشر نشده در این اکران ها نمایش داده می شود تا فرصتی باشد به عنوان تبلیغ که اثری دیده شود و بقیه قسمت های سریال در سکوها دیده شود. در این اکران ها، سکانس ها یا نماهای کلی از یک سریال و بخش زیادی از داستان دیده می شود که اکران بلندتری از یک تیزر است. حتی آثار پرمخاطبی که قبلا منتشر شده است اینجا هم می توانند نمایش داده شوند تا هم جذب مخاطب شود و هم گزیده ای از آثار همه سکوها به نمایش در آید. مردم اینجا میتوانند، متوجه شوند که تولیدات دیگر سکوها چه خواهد بود؟
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره دستاوردهای نمایشگاه های قبل عنوان کرد: قسمتی از تصمیم گیری ها در طول سال نتیجه برگزاری این نمایشگاه ها است اما قسمت مهم دستاوردها آشنایی فعالان سکوها با خودشان است.
مقیسه درباره نبود برخی سکوها در دوره های قبل عنوان کرد: حضور در نمایشگاه برای برخی نه مزیت است نه تبلیغ چون روش های تبلیغاتی آنها به گونه ای دیگر است و شاید شناخته شده هستند. حضور در نمایشگاه اجباری نیست بلکه یک فرصت است. از طرفی حدود ۵۰ سکو هستند که به هر دلیلی حداقل های لازم را ندارند و حضور آن ها در نمایشگاه کمکی به معرفی شان نمیکند. لیست بلندبالای سکوها همه قابل معرفی به مردم نیستند اما سکوهای پرمخاطب دعوت شده اند و هرکسی تمایل به حضور داشته باشد این امکان فراهم می شود.
قبول ندارم ساترا از تنظیمگری درآمده است
وی در پاسخ به انتقادی درباره نبود تنظیم گری روی برخی پلتفرم ها از جمله فیلیمو تصریح کرد: اینکه ساترا از تنظیم گری درآمده است، قبول ندارم. همه عملکرد ساترا نشان می دهد بیش از نظارت فعالیت های مربوط به تنظیم گری را دارد.
مقیسه در بخشی دیگر از سخنانش گفت: حرکت های نمایشی اگرچه ممکن است ابعاد رسانه ای داشته باشد اما آنچه برای کشور توسعه پایدار را به ارمغان میآورد این است که تنظیمگری به گونه ای باشد که محتوای سالم در سکوها وجود داشته باشد. همه محتوای در حال انتشار در ساترا حتما از ساترا مجوز ندارد و این تفاوت مهم تلویزیون با فضای مجازی است.
رئیس ساترا درباره تنظیم گری عنوان کرد: تنظیم گری به این معنا نیست که ذره ای از ارزش های خانوادگی و اسلامی کوتاه بیاییم. تنظیم گری ساترا فقط به معنای نظارت نیست و ابعاد اقتصادی و اجتماعی و حقوقی هم دارد. اینکه فردی را که در فضای مجازی خطایی کرده است از زندگی ساقط کنیم نشان دهنده اقتدار ساترا است؟ مثلا اگر یک پلتفرم را ببندیم نشان دهنده این اقتدار است؟ حتما اینطور نیست. اگر کسی بخواهد این نوع نگاه را داشته باشد باید صداوسیما ببیند که حتی آنجا هم محتوای شبکه نمایش با شبکه کودک و دیگر شبکه ها به اقتضای هر شبکه است.
آسیبها بیش از شبکه نمایش خانگی در شبکههای اجتماعی است
مقیسه در ادامه تصریح کرد: آسیب ها بیش از شبکه نمایش خانگی در شبکه های اجتماعی است که هم در دسترس است و هم افرادی با یک ایمیل فیک می توانند محتوایی را قرار دهند.
وی در بخش دیگر درباره برخی از محتواهای پخش شده در سکوها تصریح کرد: ما پای این محتواها نمی نشینیم و حتما هم پای بسیاری از این محتواها نشستن را مضر می دانیم اما باید سازمان تولید محتوا در کشور هم پای هم اصلاح شوند.
افراسیابی معاون کاربران اجتماعی ساترا هم در پایان بیان کرد: ساترا پای محتوایی که مجوز داده حتما خواهد بود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰