خشک ترین صحرای دنیا پر از گل شد

برای نخستین بار پس از یک دهه، در میانه زمستان گیاهان در صحرای آتاکاما شیلی روییده اند. این گیاهان بخشی از خشک ترین صحرای روی زمین را با رنگ های سفید و بنفش پوشانده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، محققان معتقدند یکی از دلایل چنین رویدادهای غیرمنتظره ای تغییرات آب وهوایی است. رویش گیاهان در صحرای آتاکاما، آنهم در میانه زمستان پدیده ای نوین است. برخی معتقدند این رویداد نادر به دلیل بارش در شمال شیلی به دلیل وقوع پاییز در نیمکره جنوبی است.

درمیانه آوریل میزان بارش در این کشور ۱۱ میلیمتر اعلام شد که رویش گیاهانی را تحریک می کند که ممکن است تا ۱۵ سال خوابیده باشند. گیاهان روییده pata de guanaco نام دارند که گل هایی به رنگ سرخابی و سفید دارند.

مناطق بزرگی که گل در آنها روییده مساحت هایی بین ۱۱۵ تا ۱۵۵ مایل مربع را می پوشانند. به طور معمول پس از بارش های زمستانی که ممکن است مساحت ۵۸۰۰ مایل مربع را در بر گیرند، به طور معمول صحرا در بازه سپتامبر تا اکتبر مملو از گل می شود در این حالت حدود ۲۰۰ گونه گل شکوفه می دهند.

در سال ۲۰۱۵ میلادی بارش در ماه مارس به شکفتن گل های متعددی منجر شد اما مشخص نیست دلیل رویش گل ها در سال جاری چه بوده است. به گفته کارشناسان این وضعیت احتمالا تا یک ماه دیگر و قبل از وقوع لانینا رخ دهد.

اگر رویداد آب وهوایی لانینا دوباره رخ دهد، این احتمالا آخرین باری خواهد بود که در دهه جاری گل ها در صحرا می روند. علاوه بر آن رویش نادر گل ها در زمستان در صحرای آتاکاما نیز چالش برانگیز است. مشکل اصلی آنجاست که گرده افشانی به سرعت واکنش گیاهان به باران رخ نمی دهد. به گفته کارشناسان اگر دانه ها جوانه بزنند و گل بدهند اما گرده افشان ها نرسند، دانه ها تمام می شوند.