هزینه راه اندازی رستوران در ۱۴۰۳ چقدر افزایش یافته؟
اگر می خواهید یک رستوران باز کنید، احتمالاً سوالات زیادی دارید. یکی از مسائل هزینه است. هزینه افتتاح یک رستوران چقدر است پاسخ به این سوال ساده نیست. این هزینه بسته به عواملی مانند نوع رستورانی که می خواهید افتتاح کنید، موقعیت مکانی رستوران شما و اندازه رستوران شما متفاوت است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه های راه اندازی رستوران، این مقاله را تا انتها بخوانید.
همانطور که می دانید هزینه راه اندازی هر کسب و کاری در سال جدید ممکن است دستخوش تغییراتی شود. راه اندازی رستوران نیز در باب هزینه تغییراتی داشته است. در این مقاله می خواهیم ان هزینه ها را بررسی کنیم.
۱۳ چک لیست هزینه راه اندازی رستوران
در اینجا برخی از هزینه های افتتاح رستوران آورده شده است:
- هزینه خرید یا اجاره ملک
یکی از مهمترین تصمیماتی که باید هنگام افتتاح رستوران خود بگیرید، مکان آن است. قیمت املاک و مستغلات بسته به منطقه شهری که می خواهید رستوران خود را در آن باز کنید بسیار متفاوت است. حتی در داخل شهر شما، قیمت ها می توانند در مناطق مختلف بسیار متفاوت باشند. بهتر است یک مکان شلوغ را انتخاب کنید. البته این عامل در هزینه های شما نیز تاثیر زیادی دارد. به طور کلی حداقل ۵۰۰ میلیون تومان ودیعه و بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون برای اجاره املاک تجاری نیاز دارید.
- هزینه های دکوراسیون یا نوسازی
حتی اگر یک فضای تجاری را اجاره کنید که زمانی رستوران بوده است، ممکن است هزینه های بازسازی داشته باشید. این هزینه ها بسته به اندازه و استاندارد بازسازی ملک شما بسیار متفاوت خواهد بود. بازسازی ها شامل نصب وسایل روشنایی جدید، رنگ آمیزی مجدد دیوارها، تعویض کفپوش ساختمان و موارد دیگر می باشد. با طراحی می توانید محیطی جذاب برای مشتریان ایجاد کنید تا از وعده های غذایی خود لذت ببرند.
- خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی
بسته به نوع رستوران، ممکن است به لوازم و تجهیزات مختلفی نیاز داشته باشید:
تجهیزات پخت و پز: اینها شامل اجاق گاز، کباب پز، اجاق گاز و سرخ کن عمیق است. بسته به اندازه و کیفیت تجهیزات، هزینه کل از ۵۰ میلیون شروع می شود.
تجهیزات برودتی: یخچال و فریزر صنعتی درب، استند و باکسی انواع مختلفی دارد. حدود ۶۳ تا ۱۲۰ میلیون برای تجهیزات برودتی می بایست هزینه کنید.
تجهیزات آماده سازی غذا: این دسته شامل اقلامی مانند غذاساز، چرخ گوشت، سبزی خردکن، مخلوط کن، برش و غیره می شود. ، هزینه آن از ۳۰۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰۰ متغیر است.
تجهیزات ماشین ظرفشویی: ماشین ظرفشویی و تجهیزات مربوطه از ۵۰ میلیون تومان بسته به ظرفیت، برند و امکانات موجود است.
ظروف آشپزخانه: این دسته شامل قابلمه ها، تابه ها، بشقاب ها و سایر لوازم ضروری آشپزخانه است که هزینه تخمینی آنها بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون است.
تجهیزات سرویس: شامل چرخ دستی، بشقاب، سفره، ظروف کریستالی و غیره.
سیستمهای تهویه و هود: اطمینان از تهویه مناسب برای رستورانها حیاتی است و میتواند بین ۲ تا ۵ میلیون دلار هزینه داشته باشد.
تجهیزات ایمنی: کل هزینه سیستم های اطفاء حریق، هشدارها، سیستم های نظارت و تجهیزات ایمنی تقریباً ۹۲ میلیون است.
بسیاری از صاحبان رستوران ها تجهیزات آشپزخانه مستعمل را برای کاهش هزینه ها خریداری می کنند. این به شدت بر هزینه کردها تأثیر می گذارد. توصیه می کنیم قبل از خرید دستگاه دست دوم از عملکرد صحیح و سالم دستگاه خود اطمینان حاصل کنید.
- خرید تجهیزات سالن رستوران
این می تواند تأثیر زیادی بر هزینه های شما داشته باشد. یک رستوران گران قیمت برای ایجاد فضایی که مشتریان از آن لذت ببرند، پول زیادی خرج می کند. ممکن است به لوازم جانبی مانند مبلمان، میز و صندلی، گل و گیاهان تزئینی، تابلوها و غیره نیاز داشته باشید.
- تهیه تجهیزات فنی
در عصر دیجیتال، راه حل های سخت افزاری و نرم افزاری نقش مهمی در عملیات کارآمد رستوران ایفا می کنند. برخی از این ابزارها عبارتند از:
صندوق فروش: یک صندوق دار مجهز به سخت افزاری مانند چاپگر پول نقد برای افزایش سرعت فروش رستوران شما ضروری است. خرید صندوقدار حداقل ۲۱ میلیون تومان نیاز دارد. هزینه بر اساس اندازه صفحه نمایش و سخت افزار متصل به رجیستر مانند چاپگرهای رسید و کارتخوان افزایش می یابد. البته برای مدیریت بهتر حتما علاوه بر صندوق دار به نرم افزار فروشگاهی نیز نیاز خواهید داشت.
کیوسک های سفارشی: کیوسک های سفارشی تجربه مشتری را بهبود می بخشد و هزینه های نیروی کار را کاهش می دهد. قیمت این کیوسک ها از ۴۶ میلیون تومان در بازار شروع می شود.
مانیتورهای آشپزخانه: با این مانیتورها، سفارشات مشتری بلافاصله به مانیتورهای آشپزخانه ارسال می شود و کارکنان آشپزخانه می توانند به سرعت غذا را آماده کنند. قیمت مانیتور آشپزخانه از ۸۵۰ هزار تومان در بازار شروع می شود.
نرم افزار حسابداری رستوران: بهترین نرم افزار رستوران برای ارائه یک تجربه یکپارچه به مشتری مهم است. علاوه بر این، ۷۰ درصد از صاحبان رستوران گزارش می دهند که بینش به دست آمده از گزارش های این سیستم ها به رشد کسب و کار آنها کمک می کند. قیمت نرم افزار رستوران از ۱.۵ میلیون تومان در بازار شروع می شود.
منوهای دیجیتال: منوهای دیجیتال بهترین جایگزین برای منوهای کاغذی هستند. با اسکن کد QR روی میز، مشتریان می توانند به منوی شما دسترسی داشته باشند و سفارش دهند یا حتی از طریق درگاه بانکی پرداخت کنند. بسیاری از توسعه دهندگان نرم افزار رستوران نیز منوهای دیجیتالی را طراحی می کنند. همچنین می توانید از منو ساز آنلاین کمک بگیرید.
تبلت سفارش: با استفاده از تبلت سفارش دهنده، سرورهای شما می توانند با مراجعه به میزهای مشتریان، سفارشات آنها را ثبت کنند. بنابراین مشتریان نیازی به مراجعه به صندوق ندارند. قیمت تبلت در بازار از حدود ۵ میلیون تومان در بازار شروع می شود. برای یک تبلت باکیفیت باید حدود هشت میلیون تومان هزینه کنید.
تماس مشتری: اعلام شماره میز مشتری پس از آماده شدن غذا می تواند از شلوغی پشت پیشخوان جلوگیری کند. این دستگاه ها معمولا در فودکورت ها و فست فودها استفاده می شوند. هزینه های فراخوان مشتری از ۱۷ میلیون تا ۳۶ میلیون متغیر است.
موارد فوق به تسهیل فرآیند مدیریت رستوران شما و بهبود تجربه مشتریان شما کمک می کند.
- مجوزهای مورد نیاز را دریافت کنید
اطمینان از اینکه رستوران کوچک شما به طور قانونی کار می کند، گام مهمی در فرآیند راه اندازی است. قبل از خرید تجهیزات و استخدام کارکنان، باید یک سری مجوزها را دریافت کنید:
- مجوز بهداشتی
- مجوز رستوران
- مجوز بهداشت کارکنان
- مجوز برند رستوران
برای اخذ پروانه رستوران باید به اتحادیه خود مراجعه کرده و با ارائه مدارک لازم و پرداخت مبالغ مربوطه پروانه رستوران خود را اخذ نمایید. هزینه های لازم برای مجوز رستوران به شرح زیر است:
هزینه گرفتن کارت سلامت: ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان
حق عضویت سالانه: ۲.۲ میلیون
هزینه ورودی سال اول: ۲ میلیون تومان
هزینه مجوز: ۳۰۰۰۰۰ تومان
شهریه: ۸۰۰۰۰ تومان
هزینه صدور کارت صنفی: ۲۰ هزار تومان
علاوه بر هزینه های فوق برای اخذ مجوز، اگر بخواهید برند رستوران خود را ثبت کنید، باید حدوداً دو میلیون تومان بپردازید. ثبت برند رستوران حدود دو ماه طول می کشد.
- حقوق کار
نیروی کار بخش بزرگی از هزینه های عملیاتی شما از جمله دستمزد کارکنان، بیمه و مزایا را تشکیل می دهد. حقوق کارکنان آشپزخانه متفاوت است. در حال حاضر حقوق پایه قانون کار تقریباً ۷ میلیون تومان و متوسط حقوق آشپز بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان است. لازم به ذکر است که سرآشپزهای مجرب هزینه بیشتری می پردازند.
- خرید مواد غذایی
خرید مواد غذایی معمولاً ۲۸ تا ۳۵ درصد از هزینه های مداوم یک رستوران را تشکیل می دهد. این هزینه بسته به انواع آیتم های منو که می خواهید ارائه دهید متفاوت است.
- بازاریابی و تبلیغات
ایجاد یک برند قوی و بازاریابی خوب برای رستوران شما برای جذب و حفظ مشتریان بسیار مهم است. هزینه های بازاریابی و برندسازی به تلاش شما و سطح رقابت در منطقه شما بستگی دارد. در اینجا هزینه های کلیدی که باید در نظر گرفته شوند، آورده شده است.
طراحی و توسعه وب سایت: یک وب سایت حرفه ای اغلب اولین نقطه تماس بین رستوران شما و مشتریان شما است. هزینه های توسعه وب سایت بسته به پیچیدگی و عملکرد می تواند از ۳ میلیون تومان یا بیشتر متغیر باشد.
تبلیغات: بخشی از بودجه خود را به کمپین های تبلیغاتی آنلاین و آفلاین اختصاص دهید. هزینه های تبلیغات می تواند بسیار متفاوت باشد، از چند صد هزار تومان برای یک تبلیغ چاپی محلی تا چند میلیون تومان برای یک کمپین دیجیتال مارکتینگ.
حضور فعال در رسانه های اجتماعی: حضور فعال در پلتفرم های رسانه های اجتماعی برای تعامل با مخاطبان مهم است. بودجه ای برای مدیریت رسانه های اجتماعی در نظر بگیرید.
برندسازی و طراحی منو: روی عناصر برندسازی مانند لوگوها، منوها و مواد تبلیغاتی سرمایه گذاری کنید. خدمات برندینگ و طراحی می تواند از ۲ میلیون دلار تا ۱۵ میلیون دلار یا بیشتر هزینه داشته باشد.
فراموش نکنید که در دراز مدت، تلاش و پولی که برای بازاریابی و تبلیغات خرج میکنید، باعث افزایش مشتریان و در نتیجه سودآوری رستوران شما میشود.
- خدمات شهری
رستوران ها تقریباً ۳-۵٪ از کل هزینه های عملیاتی خود را صرف خدمات آب و برق می کنند. هزینه های جاری خدمات شهری شامل آب، برق، گاز، تلفن و اینترنت است.
- هزینه های بیمه
پوشش بیمه ای برای محافظت از کسب و کار، کارکنان و مشتریان رستوران شما شامل موارد زیر است:
بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان برای جبران خسارات و غرامت وارده به کارکنان در حین کار
بیمه تامین اجتماعی که برای کارگران رستوران پوشش می دهد
بیمه مدیر رستوران برای جبران خسارات وارده توسط اشخاص ثالث که کارمند رستوران نیستند.
بیمه آتش سوزی برای محافظت از اموال رستوران در صورت آتش سوزی.
رستوران ها در معرض حوادث و خطرات زیادی هستند، بنابراین اگر صاحب رستوران هستید، باید این بیمه ها را در محل خود داشته باشید.
- هزینه افتتاحیه
برای افتتاح رستوران خود باید مراسمی را برنامه ریزی کنید، مهمان ها را دعوت کنید و تبلیغات را از ماه ها قبل شروع کنید. بودجه برای افتتاحیه خود را در روز افتتاحیه، سعی کنید برای شرکت کنندگان جوایزی، مانند جعبه تخفیف ارائه دهید. برای کاهش هزینه ها می توانید در شبکه های اجتماعی تبلیغ کنید.
- هزینه های متفرقه
علاوه بر هزینه های عمده، هزینه های متفرقه زیادی برای افتتاح یک رستوران کوچک وجود دارد. این اقلام ممکن است به صورت جداگانه کوچک به نظر برسند، اما در مجموع به عملکرد روان رستوران شما کمک می کنند. در اینجا یک چک لیست متفرقه برای بودجه شما آمده است:
فنجان، بشقاب و سایر ظروف: اقلام یکبار مصرف یا قابل استفاده مجدد برای سرو غذا و نوشیدنی.
دستمال و دستمال کاغذی: این موارد برای تمیز نگه داشتن وسایل ضروری هستند.
لوازم نظافت: محصولاتی که محیطی سالم را حفظ می کنند، از جمله مواد شوینده، ضدعفونی کننده و لوازم نظافت.
ظروف کوچک آشپزخانه: ظروف مختلف، تخته برش، چاقو و سایر ظروف کوچک آشپزخانه.
یونیفرم و پیش بند: لباس کارمندان از جمله لباس فرم، پیش بند و کفش مناسب.
چاپ منو: طراحی و چاپ منوها و تبلیغات
لوازم صندوق: کاغذ، جوهر و سایر مواد مصرفی
کیت کمک های اولیه: ایمن و سالم نگه داشتن کارکنان و مشتریان
جمع بندی
همانطور که مطالعه فرمودید هزینه های راه اندازی یک رستوران درجه یک در سال ۱۴۰۳ دستخوش تغییراتی شده است و قیمت های آن به طور محسوس افزایش یافته است. یکی از بهترین روش ها برای کاهش قیمت های راه اندازی رستوران کمک گرفتن از شرکت های معتبری است که در زمینه راه اندازی رستوران و اشپزخانه صنعتی فعالیت می کنند. شما می توانید با دریافت مشاوره از این شرکت ها هزینه های جانبی خود را کاهش دهید.
منبع: سورن کیچن
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰