تدوین «برنامه ملی سازگاری با تغییرات اقلیمی»

رییس فراکسیون محیط زیست مجلس از اجرای برنامه ملی سازگاری با تغییرات اقلیمی خبر داد و گفت: اجرای این پروژه از هدر رفت بودجه، وقت مردم و سرگردانی پروژه‌های ناتمام جلوگیری می‌کند.

سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره تغییرات اقلیمی اظهار کرد: بحث تغییر اقلیم موضوعی است که کشور ما را با توجه به همه ویژگی‌های اکولوژیکی که دارد، همچون عدم برخورداری از میزان جنگل‌های بالا و واقع شدن در کمربند خشک زمین تحت تأثیر قرار داده است.

وی افزود: اساساً تغییر اقلیم یک پدیده نیست بلکه فرایندی است که می‌تواند وضعیت کشور را بنا به اقلیمی که دارد تحت تأثیر قرار دهد.

رفیعی بیان کرد: تغییرات اقلیمی در بحث امنیت غذایی و پایداری محصولات کشاورزی همچنین حوزه سلامت و… اثر گذار است لذا توجه به آن حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: باید برای تغییرات اقلیمی برنامه داشت و نمی‌توان منکر آن شد. باید برای پیش بینی و سازگاری با موضوع تغییر اقلیم، در برنامه ریزی‌های کلان کشور با در نظر گرفتن برنامه‌های بلند مدت اقداماتی انجام داد همچنین در بودجه‌های سالیانه این موارد لحاظ شود.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با اشاره به تغیرات اقلیمی در کشور گفت: پرداختن به موضوع تغییرات اقلیمی یک امر بلاتکلیف در مجلس بود که ما در برنامه هفتم توسعه در مجلس، به پیشنهاد فراکسیون محیط زیست، دولت را مکلف کردیم که در سال اول برنامه، «برنامه ملی سازگاری با تغییرات اقلیمی» را تدوین کند و به مجلس ارائه دهد.

رفیعی ادامه داد: در صورت اجرایی شدن برنامه از هدر رفت بودجه، وقت مردم و پروژه‌های ناتمامی که به دلیل عدم ظرفیت لازم سرزمینی، ناتمام باقی مانده‌اند، جلوگیری می‌شود و از این طریق می‌توانیم خودمان را با شرایط تغییرات اقلیمی آینده سازگار کنیم.