از زمان گذشته تا به حال رد و بدل شدن کالاها به روش های مختلفی انجام میشده است که با گذشت زمان حالت مدرن تری به خود گرفته؛ هم اکنون واردات و صادرات کالا به دو قطب مهم اقتصادی برای همه کشورها تبدیل شده است به طوری که نبود آن روی زندگی تمام افراد جامعه و رونق اقتصادی تاثیر مخربی دارد. هر کشور برای این دو روند قانون مخصوص خود را دارد و طبق نیازهای هر دو طرف مبادله انجام میشود. واردات کالا روندی زمان بر است که به حوصله زیاد و اطلاعات قبلی بسیاری نیاز دارد. به این منظور که حتما قبل از اقدام به این فرایند باید آگاهی کامل وجود داشته باشد در غیر اینصورت مشخص نیست چه اتفاقاتی برای کالاهای مورد نظر رخ دهد! برای اطلاع از نکاتی که قبل از واردات باید بدانید با ما همراه باشید.
نگاهی به واردات
واردات به تنهایی به معنای آن است که سری کالاهایی که در یک کشور تولید نمیشود از دیگر کشورها وارد شود. یا برای رفع نیازهای جامعه از این روش کمک میگیرند تا بتوانند امکانات رفاهی بیشتری را برای مردم فراهم کنند.
واردات کالا چیست؟
واردات کالا زمانی رخ میدهد که کشور مبدا نتواند کالای مورد نیاز جامعه را تامین کند و یا نیروی کافی و مواد اولیه مناسب نداشته باشد. حتی گاهی ممکن است برخی از کالاها در اینجا تولید شوند اما نیاز به آن ها از میزان تولید بیشتر باشد؛ به همین خاطر واردات بهترین گزینه است. علاوه بر تامین نیازهای جامعه، سودآوری خوب برای تاجران و کشور دارد و امکانات رفاهی بیشتری را فراهم میسازد.
مراحل واردات کالا و آشنایی با آن

به طور کلی امور گمرکی دارای فرایندهای بسیاری است که هر کدام از آن ها مراحل خاص خود را دارند و برای سرعت در آن ها تنها میتوان از افراد کارآمد و آگاه استفاده کرد. در غیر این صورت معطلی و هزینه های اضافی در پی دارد.
۱. کارت بازرگانی : کارت بازرگانی به دو صورت حقیقی و حقوقی وجود دارد که نشان دهنده اعتبار و جایگاه فردی است که میخواهد تمامی مراحل را به عهده بگیرد. بدون این کارت، فرد فاقد اعتبار است و نمیتواند امور را به دست بگیرد. انواع این کارت اعم از تجاری، صنعتی و خدماتی است که بسته به نوع شرایط هرکدام دارای ویژگی های جدایی میباشند.
۲. انتخاب حوزه فعالیت: زمانی که میخواهیم روندی را شروع کنیم باید مشخص شود که در چه حوزه ای میخواهیم مشغول باشیم؛ این روند به منظور وارد کردن جنس های متعدد و جدید در بازار است.
۳. آشنایی با قوانین: قبل از هر گونه اقدامی باید نوع کالا مشخص شود تا بدانید که میتوانید آن را وارد کنید یا خیر. برخی کالاها مشروط و برخی دیگر ممنوع هستند از این رو از قبل لیست کالاهای مورد نظر خود را دریافت کنید تا علاوه بر هزینه های موجود، از مجاز بودن آن مطلع باشید.
۴. تعیین و انتخاب کشور: بعد از این که تمامی مراحل بالا را انجام دادید. نوبت به انتخاب کشور مورد نظر میرسد که بسته به نوع قرارداد و قوانین هر دو طرف میتوانید کالاهای خود را انتخاب و کشور مربوطه را انتخاب کنید. کالاهایی که در برخی کشورها در کیفیت بالاتری تولید میشوند به تبع هزینه و قیمت بیشتری را به دنبال دارند.
۵. درخواست ارسال پروفرما: پروفرما به عنوان یک رسید عمل میکند که درون آن تمامی مشخصات کالا درج شده است. در واقع بدون آن کالا فاقد هویت است و باید وجود داشته باشد تا در زمان تحویل و دریافت بررسی گردد. درون این فاکتور اطلاعاتی مانند قیمت، کرایه، وزن و تعداد، نوع ارز معامله کالا، کشور مبدا و مقصد، اطلاعات خریدار و فروشنده میباشد.
نکاتی کلیدی که در واردات کالا باید به آن دقت کنید!
- تصمیم به واردات فقط بر اساس اخذ سفارش از مشتری
- استفاده از تسهیلات دولت در واردات کالا
- عدم واگذاری کارت بازرگانی به دیگران جهت واردات
- صرف نظر از خرید کالاهای قاچاق
- الزام بارکد برای کالاهای وارداتی
- استفاده از شرکتهای بازرسی در هنگام ترخیص کالا
- عقد قرارداد با فروشنده خارجی
- دقت در انتخاب کالاهای وارداتی و خرید از مراکز معتبر
- استفاده از سیستم استعلام قیمت و حداقل قیمت کالای خریداری شده
- درج صحیح ارزش کالا در اظهارنامه گمرکی در گمرک
- حمل و نقل کالا از بنادر خارجی به بنادر جنوبی کشور
- نحوه واردات کالاهای مستعملبر اساس بخشنامه سال
- پرداخت وجه خرید کالا به فروشنده از طریق گشایش اعتبار بانکی
- الزام نصب برچسب شبنم بر روی کالاهای وارداتی
- برقراری ارتباط تجاری دو طرفه با فروشنده
قیمت و هزینههای واردات کالا

هزینههای گمرکی بستگی به نوع کالا و خدمات ارائه شده متغیر هستند. اگر چه روند واردات یا ترخیص کالا از گمرک ممکن است مشابه هم باشد اما هزینه ها بسته به نوع کالا متغیر است. و قبل از هر گونه عملی باید از هزینهها به طور دقیق آگاه بود. به عنوان مثال هزینه واردات و ترخیص فولاد با هزینه واردات چوب یکسان نیست و باید از تمامی هزینه های آن در هر مرحله آگاه بود. با داشتن آگاهی دیگر نگرانی وجود ندارد و بهترین نتیجه حاصل میشود. برخی از هزینه های واردات به شرح ذیل برای شما اورده شده است؟
- هزینههای خرید محصول: اولین نکته ای که باید به آن توجه کنید خرید محصول و هزینه های آن است که جز مراحل اولیه میباشد.
- بازرسی کیفی: قبل از شروع هر فرایندی زمانی که کالاها اماده ارسال میشوند باید بررسی شوند تا از نظرهای گوناگون مانند کیفی و کمی، نواقصات موجود برطرف شوند.
- نوع حمل و نقل: حمل و نقل کالا به سه روش دریایی، هوایی و زمینی انجام میشود که هزینه هرکدام براساس مبدا، مقصد، زمان تحویل و تاخیر و حجم کالا محاسبه میشود.
- بیمه برای باربری: بیمه کردن کالاها برای باربری یکی از ویژگی های آن محسوب میشود که بسیار در زمان مهم است. سلامت و ایمنی کالا از مهم ترین بخش های آن است.
- هزینه انبارداری: هزینه انبارداری زمانی که باید پرداخت شود که کالا بعد از ترخیص قرار است در انبار نگهداری شود تا ترخیص گردد.
محاسبات هزینه های گمرکی
- هزینههای گمرکی: (با ضرب ارزش پروفرما x نرخ ارز xدرصد تعرفه کالا)
- هزینههای خارج از گمرک
- هزینههای که قبل از گمرک
- هزینه صدور ترخیصیه به کشتیرانی
- هزینه حق توقف کالا در انبار تا وقت صدورترخیصیه
- سپرده گذاری وثیقه کانتینر
بهترین شرکت واردات کالا یا بهترین نماینده؟
اگر توجه کرده باشید در بالا گفته شد که واردات به روش های مختلفی انجام میشود و افراد طبق آن مراحل موجود باید جلو بروند. اما مسئله امنیتی بسیار پراهمیت است به طوی که اگر نباشد قید تمام کالاها و امنیت خود فرد را باید زد. شرکت های تجاری بسیاری در سراسر کشور در زمینه واردات و صادرات و ترخیص کالا فعالیت دارند که هرکدام دارای شرایط و خدمات منحصربه فرد خود هستند و شما بسته به نوع نیاز خود میتوانید به آن ها مراجعه کنید. اما شرکتی که بتواند تمامی مسیر را متعهدانه به دست بگیرد و نتایج مطلوبی را به شما تحویل دهد بسیار کم است. بنابراین در انتخاب خود دقت کنید تا هزینه های کمتری بپردازید و هم کالای شما سریع به مقصد برسد و در ادامه زود ترخیص شود.
نکاتی که باید قبل از اقدام برای واردات کالا بدانید به طور کلی شامل، هزینههای انبار و هزینه کالا و نوع حمل و نقل، امور و مراحل گمرکی و… است. برای این که بتوانید سود خوبی دریافت کنید و کالاهای پرتقاضا را وارد کنید میتوانید از گروه تجاری آربی راهنمایی بگیرید. با نظارت بر کل مسیر میتواند بدون نگرانی و دغدغه با پشتیبانی عالی بهترین نتیجه را به شما هدیه دهد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰