پورمحمدی از جسارت در تلویزیون گفت/ موافق برنامه زنده سیاسی نیستم

علی اصغر پورمحمدی معتقد است پیچیده‌ترین، سخت‌ترین و مهمترین مسایل سیاسی را باید در برنامه‌های اجتماعی و برنامه‌هایی که رنگ و لعاب خوبی داشته باشند، مطرح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر مستقر در نمایشگاه رسانه ملی ایران، علی اصغر پورمحمدی رییس شورای تخصصی سیاست‌گذاری محتوای حرفه‌ای ساترا و از مدیران باسابقه صداوسیما در دومین روز از نمایشگاه رسانه‌های ایران با حضور در غرفه خبرگزاری مهر توضیحاتی درباره برنامه‌های «به اضافه یک» و «حسینیه معلی» و همچنین ساترا ارایه کرد.

پورمحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره برنامه «به اضافه یک» که موضوعات سیاسی و اجتماعی را با بی‌پروایی بیشتری نسبت به برنامه‌های دیگر تلویزیون مطرح می‌کند، توضیح داد: برنامه «به اضافه یک» را کامل ندیده‌ام اما برنامه خوبی است به ویژه این‌که حضور محمدجعفر خسروی مجری باسابقه، مسلط و توانا در این برنامه یکی از نکات مثبت آن است. با حضور امثال آقای خسروی یک برنامه می‌تواند، موفق باشد و به همین دلیل، ما در تلویزیون همچون آقای خسروی کم داریم. از طرف دیگر وقتی برنامه‌ای به صورت زنده پخش می‌شود باید با توجه بیشتری بر آن نظارت شود. به عنوان نمونه ممکن است جوانان و دانشجویانی که در این برنامه حضور پیدا می‌کنند اتهاماتی را به شخصی وارد کنند بدون این‌که تحقیقی پشت آن وجود داشته باشند و از جزییات آن مطلع باشند. همچنین ممکن است گفتمانی را آغاز کنند که طرف مقابل یا حضور نداشته باشد و یا شخصی که مقابل آن شخص حضور دارد نتواند دفاعی از آن فرد غایب داشته باشد.

وی تصریح کرد: ما همیشه در نقدهایمان اشکالی داریم که معمولاً درباره افرادی که در برنامه حاضر نیستند یا اصلا آن برنامه را تماشا نمی‌کنند، صحبت می‌کنیم و زمان دفاع هم برای آن‌ها به وجود نمی‌آید.

پورمحمدی درباره اینکه چقدر شفافیت مباحث مطرح شده موافق و مخالف در این برنامه زنده، مورد توجه مدیران شبکه سه و همچین مردم است، گفت: این شفافیت و رو بودن خوب است اما باید دقت شود حق کسی تضییع نشود و به تخریب شخصی نیز نرسد؛ همچنان که مقام معظم رهبری می‌فرمایند «اگر کسی سوالی یا شبهه‌ای را در جایی مطرح می‌کند باید در همان جلسه پاسخش را دریافت کند.»

پورمحمدی از جسارت در تلویزیون گفت/ موافق برنامه زنده سیاسی نیستم

وی همچنین در مورد مطرح شدن مباحث سیاسی در تلویزیون به صورت رو و شفاف قبل و در حین انتخابات و از سوی جوانان بیان کرد: اتفاق خوبی است و من همیشه گفته‌ام پیچیده‌ترین، سخت‌ترین و مهمترین مسایل سیاسی را باید در برنامه‌های اجتماعی و برنامه‌هایی که رنگ و لعاب خوبی داشته باشند، مطرح کرد. تنها ایرادی که به این برنامه‌ها و برنامه‌ای همچون «به اضافه یک» می‌توانم بگیرم این است که برنامه به صورت زنده پخش نشود چون یک‌سری ملاحظاتی دارد و ممکن است جوانانی که حضور دارند، با اطلاعات سطحی که منابعش عموما از فضای مجازی است، صحبت‌هایی کنند که مناسب نباشد و اتهامی را وارد کنند. اما اگر قرار است این جوانان درباره نهاد یا یک شخصیت صحبت کنند، بهتر است شخص غایب نیز حضور داشته باشد.

پورمحمدی با ابراز بی اطلاعی از نحوه نظارت بر انتخاب افراد برای شرکت در برنامه‌های زنده تلویزیون در حال حاضر، عنوان کرد: در زمان من، این‌گونه برنامه‌های حساس را به صورت تولیدی پخش می‌کردیم.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که جسارت و جرأت در ضبط برنامه‌های تلویزیونی چقدر مدنظرش است، گفت: جسات و جرأت خوب است اما باید ببینیم عاقبت آن چیست؛ اگر به نفع منافع ملی کشور، حکومت و اسلام باشد، بسیار هم خوب است.

این مدیر اسبق صداوسیما همچنین درباره برنامه «حسینیه معلی» بیان کرد: در مجموع برنامه خوبی است که مداحان و مدیحه‌سرایان را میزبانی می‌کند. اتفاقاً دیروز با تهیه‌کننده برنامه صحبت می‌کردم و از او درباره عنوان آن پرسیدم که پاسخ داد در حسینیه هم عزا است هم شادی، هم مدیحه داریم هم مرثیه به همین دلیل اسم برنامه را «معلی» گذاشته‌ایم. این ترکیب درست است اما اگر در شوخی‌هایشان زیاده‌روی کنند، مخاطب مذهبی بر نمی‌تابد.

رییس شورای تخصصی سیاست‌گذاری محتوای حرفه‌ای سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) در پایان درباره این سازمان گفت: ساترا خداراشکر هر روز بهتر از قبل کارش را جلو می‌برد. در حال حاضر نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و قوه قضاییه در جلسات ساترا حضور دارند و مراجعه کنندگان اعم از اپلیکیشن‌ها و وی او دی ها تقریباً راضی هستند.