ارجحیت مدال آسیایی به جهانی و ناسزا به مربی به خاطر «پاداش»

تجلیل از مدال آوران در حالی توسط وزارت ورزش برای همه رویدادها انجام می‌شود که ویژه دیدن برخی رویدادها توسط این وزارتخانه، تبعاتی را به همراه داشته که بیشتر دامن مربیان را گرفته است.

مهر: علاوه بر بازی های آسیایی، پاراآسیایی، المپیک و پارالمپیک که تجلیل از مدال آوران آنها به صورت ویژه و مجزا انجام می شود، وزارت ورزش از دیگر ورزشکارانی که از حضور در مسابقات بین المللی رشته های خود نیز صاحب مدال می شوند، در مراسمی جداگانه تقدیر می کند.

تقدیر از این ورزشکاران بر اساس آئین نامه تقدیر از قهرمانان انجام می شود در حالیکه برای هر دوره بازی های آسیایی، پاراآسیایی، المپیک و پارالمپیک علاوه بر پاداش پای سکوی که توسط دو کمیته ملی المپیک و پارالمپیک تعیین می شود، پاداشی هم توسط وزارت ورزش در نظر گرفته می شود.

مشابه این اقدام برای بازی های اخیر المپیک و پارالمپیک انجام شد و حواله پاداش مصوب برای آنها نیز در مراسم ۲۶ آذر که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، در اختیار مدال آوران این دو رویداد قرار گرفت؛ اینگونه که مدال آوران طلا در المپیک و پارالمپیک حواله ۸ میلیارد تومانی دریافت کردند و این رقم برای مدال آوران نقره و برنز به ترتیب ۴ و ۲ میلیارد تومان بود. مربیان این مدال آوران هم بر اساس سیستم امتیازی از پاداش مصوب بی بهره نماندند.

میلیاردر شدن ورزشکاران مسئله ای است که به خاطر این پاداش ها و تصویب و پرداخت آنها بر سرزبان ها افتاد این در حالی است که پاداش های ۸، ۴ و ۲ میلیاردی مصوب، نتیجه زحمت حداقل ۴ ساله افراد برای رویدادی است که چگونگی عملکرد در آن، مهمترین متر و معیار ارزیابی وضعیت ورزش به حساب می آید و ملاکی برای تعیین نمره عملکرد مدیران در این بازه چهارساله.

قطعا همین مسئله در تعیین پاداش های سنگین برای کسانی که در المپیک و پارالمپیک صاحب مدال و به ویژه مدال طلا می شوند، تاثیر مستقیم دارد اما همین موضوع بهانه ای شد برای بررسی پاداش پرداختی به مدال آوران در رویدادهای مختلف که با ملاک قراردادن آئین نامه تقدیر از قهرمانان یا توسط مدیران ورزش تعیین می شود و روی انگیزه آنها برای حضور در مسابقات مختلف تاثیر می گذارد.

این موضوع در گفتگوی کارشناسی با هادی رضایی مورد بررسی قرار گرفت؛ سرمربی نام آشنای تیم ملی والیبال نشسته که در پاریس برای هشتمین بار این تیم را قهرمان پارالمپیک کرد و امروز به عنوان اولین و تنها ایرانی در تالار مشاهیر والیبال جهان حضور دارد.

وی که به خاطر پاداش مدال آوران و متفاوت بودن رقم آنها بارها در انتخاب ترکیب تیم اعزامی خود به مسابقات مختلف با چالش مواجه شده، تاکید دارد که به خاطر همین موضوع حتی از طرف ملی پوشان والیبال نشسته متهم به نادیده گرفتن «حق الناس» شده و «ناسزا» شنیده است چون در کل مکانیزه پرداخت پاداش اشتباه است.

گفتگو با این مربی از همین مراسم تجلیل اخیر که بهانه ای برای تقدیر از مدال آوران و به نوعی میلیاردر شدن آنها شد، آغاز شد و تا لزوم بررسی چگونگی پرداخت پاداش در کمیسیون کارشناسی پیگیری شد.

ارجحیت مدال آسیایی به جهانی و ناسزا به مربی به خاطر «پاداش»

پاداشی که ورزشکاران به خاطر مدال آوری در المپیک یا المپیک دریافت می کنند، نتیجه ۴۸ ماه زحمت آنها است

پاداش های میلیاردی برای زحمت ۴۸ ماهه

هادی رضایی در گفتگو با خبرنگار مهر با یادآوری میزان پاداش مصوب برای مدال آوران بازی های المپیک و پارالمپیک که در اختیارشان قرار گرفت، گفت: ۸، ۴ و ۲ میلیارد تومانی که مدال آوران پاریس دریافت کردند، شاید از نظر عامه مردم زیاد باشد اما این ارقام در واقع نتیجه زحمت ۴ ساله و بعضا ۸ ساله ورزشکاران و مربیان است. هر یک از مدال آوران نتیجه حداقل ۴۸ ماه زحمت و تلاش خود را دریافت کردند.

دریافت پاداش میلیاردی در ازای رد کردن پیشنهادهای دلاری

وی ادامه داد: اگر بخواهیم ماهیانه حساب کنیم یعنی ماهی ۸۰ – ۷۰ میلیون و اگر پاداش پای سکو را هم در نظر بگیریم ماهیانه معادل ۱۵۰ – ۱۰۰ میلیون می شود، این رقم برای ورزشکاری است که مشکلات مردم عادی را دارد، خیلی های شان با معضل اجاره خانه مواجه هستند، با این حال پیشنهادهای دلاری دیگر کشورها را رد کرده اند تا پرچم کشورشان را به اهتزاز درآورند.

رقم ها برای برخی هضم نمی شود

این مربی با تاکید بر اینکه پاداش حق ورزشکارِ مدال آور است، تاکید کرد: یکباره به ورزشکاری که بعد از چهار سال تلاش و زحمت شبانه روزی در بزرگترین آوردگاه ورزش جهان صاحب مدال طلا شده است، ۸ میلیارد می دهند و این برای خیلی ها رقم بزرگی است و شاید هضم هم نشود در حالیکه نباید رقم پاداش را در لحظه و به نوعی «درآن» حساب کنیم.

مکانیزم پرداخت پاداش ها اصولی نیست

رضایی در ادامه با عنوان کردن اینکه مکانیزم پرداخت پاداش در ورزش ایران اصولی نیست، اینگونه عنوان کرد که همین مسئله تبعاتی دارد که شاید در وهله اول گریبان سرمربی تیم را بگیرد، آنجا که قصد دارد به هر دلیل ترکیب متفاوتی برای دو رویداد داشته باشد اما متفاوت بودن رقم پاداش ها برای مسابقات مختلف و مطلع بودن ورزشکار از این موضوع، او را در انتخاب ها محدود می کند.

وزارت ورزش ارزش مدال جهانی را کم کرده است

وی با یادآوری اینکه آئین نامه تقدیر از قهرمانان تعیین کننده پاداش پرداختی به مدال آوران در مسابقات رسمی سالیانه هر رشته است، گفت: طبق این آئین نامه پاداش مدال آوری در مسابقات جهانی ۴۰۰ میلیون است اما وزارت ورزش برای بازی های آسیایی و پاراآسیایی را ۲ میلیارد تومان تعیین می کند. همین رقم ارزش مدال جهانی را نسبت به آسیایی کم می کند. المپیک و پارالمپیک جای خود را دارد.

ارجحیت مدال آسیایی به جهانی و ناسزا به مربی به خاطر «پاداش»

پاداش ها بر این دلالت دارد که ارزش مدال جهانی کمتر از آسیایی است

انتخاب ورزشکاران مدال آوری برای پول بیشتر شده است

سرمربی تیم ملی والیبال نشسته در این زمینه ادامه داد: درست است که نتایج بازی های آسیایی روی عملکرد کلی کاروان اعزامی ایران و رقابت با دیگر کشورها تاثیر دارد اما با تعیین پاداش خیلی بیشتر برای این بازی ها، ارزشمند بودن مدال آوری در مسابقات جهانی کم می شود بلکه باعث شده خودِ ورزشکاران هم در زمان دو راهی، حضور در بازی های آسیایی را به آوردگاه جهانی ترجیح دهند فقط به خاطر دریافت پول بیشتر در ازای مدال آوری.

جوایز مانع کار مربی می شود

رضایی در این زمینه با بیان اینکه این موضوع کار را برای مربیان هم سخت می کند، تصریح کرد: چه زمان کارِ من مربی سخت می شود؟ زمانی که میخواهم به خاطر نزدیک بودن مسابقات جهانی و بازی های پاراآسیایی، دو تیم تشکیل دهم و هر یک را به یکی اعزام کنم اما متفاوت بودن رقم پاداش ها باعث دعوا می شود. زمانی که کشتی می تواند نفرات دوم خود را به آسیا بفرستد و با آنها به راحتی قهرمان شود اما جوایز مانع می شود.

مدال جهانی پاداش پای سکو هم ندارد

وی با بیان اینکه پیش از این برای مدال آوری در بازی های آسیایی، پاراآسیایی، المپیک و پارالمپیک پاداش پای سکو به صورت دلاری تعیین می شد، گفت: مثلا ۵۰۰ یا ۱۰۰۰ دلار پاداش پای سکو تعیین می شد. الان این رقم ریالی شده است. برای همین المپیک قبل ۱۰ میلیارد پاداش پای سکو برای طلایی ها بود. این مبلغ برای طلایی های پارالمپیک ۴ میلیارد بود در حالیکه مدال آوری در مسابقات جهانی پاداش پای سکو هم ندارد یا نهایت ۱۰۰ دلار برای تعیین می شود.

به خاطر پاداش ناسزا شنیدم

سرمربی تیم ملی والیبال نشسته با بیان اینکه بارها به خاطر در انتخاب نفرات اعزامی به مسابقات جهانی و متفاوت بودن آنها با ترکیب اعزامی به بازی های پاراآسیایی از سوی بازیکنان با واکنش های تندی مواجه شده است، گفت: بعضا بازیکنان در استوری های خود به من ناسزا گفتند و به نادیده گرفتن حق الناس محکوم شدم فقط به این دلیل که در هر دو رویداد ما طلا می گرفتیم اما در جهانی با پاداش میلیونی و در پاراآسیایی با پاداش میلیاردی.

ارجحیت مدال آسیایی به جهانی و ناسزا به مربی به خاطر «پاداش»

ورزشکاران بیشتر از مسابقات جهانی تمایل به مدال آوری در بازی های آسیایی یا پاراآسیایی دارند به خاطر پاداش بالای آن

ورزشکاران بیشتر به دنبال مدال آسیایی هستند تا جهانی

این مربی با یادآوری در پیش بودن بازی های آسیایی و پاراآسیایی ۲۰۲۶ ناگویا گفت: از همین حالا ورزشکاران به فکر پاداش مصوب برای این بازی ها هستند در حالیکه بعضا در رشته های مختلف و پیش از این بازی ها، مسابقات جهانی برگزار می شود اما مدال این مسابقات به اندازه بازی های ناگویا مهم نیست فقط به خاطر پاداش.

لزوم بررسی معضل در کمیسیون کارشناسی

«به عنوان فردی که سال ها در جایگاه ورزشکار و بعد از آن مربی در ورزش فعالیت داشته و دارید برای رسیدگی به این موضوع چه راهکاری را پیشنهاد می دهید؟»، هادی رضایی در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر گفت: بازهم تاکید می کنم که با توجه به تورم و اینکه منبع درآمد اصلی ورزشکاران همین ورزش است، پاداش حق آنها است اما باید روی مکانیزم آن یک رسیدگی شود. به نظرم باید کمیسیونی متشکل از مدیران و کارشناسان ورزش افراد سالم و معلول تشکیل شود و در این زمینه بررسی و تصمیم گیری شود.