روایت چهارپایه‌خوان بازار در تئاتر/ بدون قضاوت نمایش را ببینیم

کارگردان نمایش «خالی» که این روزها در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه است، این اثر را دارای ویژگی‌های متعددی دانست و از مخاطبان خواست تا بدون قضاوت به تماشای این نمایش بنشینند.

مجید رحمتی کارگردان نمایش «خالی» نوشته کهبد تاراج که این روزها در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه است، درباره روند تولید این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: این کار قرار بود حدود ۳ سال پیش تولید شود که این امر میسر نشد. امسال قرار بود در ماه محرم این نمایش را روی صحنه ببریم که باز هم انجام نشد. وقتی به ما نوبت اجرایی در شهریور اعلام شد در زمانی فشرده نمایش و بعد از ۳۰ روز تمرین «خالی» را روی صحنه بردیم.

وی درباره موضوع نمایش «خالی» توضیح داد: داستان نمایش درباره زندگی حاج احمد دلجو آخرین نسل چهارپایه‌خوان بازار تهران است که در سال ۷۹ فوت کرده است. حاج احمد کاراکتر ویژه‌ای داشته است.

رحمتی درباره شکل‌گیری ایده نمایش «خالی»، یادآور شد: ایده و طرح اصلی نمایش برای کهبد تاراج بود. کهبد تاراج تاکنون با نگاه خاصی آثار بیوگرافی از شخصیت‌های سیاسی و اجتماعی را کار کرده است از این رو با توجه به شناختی که نسبت به هم داریم و تجربه همکاری‌مان در گروه، اجازه دخل و تصرف در متن را به من می‌دهد و همزمان با تمرین متن را دراماتورژی می‌کند.

این بازیگر و کارگردان تئاتر درباره شیوه اجرایی نمایش «خالی»، گفت: فضای نمایش ما سوررئال است و گویی همه چیز در خواب روایت می‌شود.

وی درباره ویژگی‌های نمایش «خالی»، تأکید کرد: ویژگی اصلی نمایش، متن و زبان کهبد تاراج است. «خالی» یک درام پرتره و بیوگرافی از زندگی آدمی است که در آئین‌های نمایشی و عاشورایی کشور تأثیرگذار بوده است. ویژگی دیگر نمایش این است که مهرداد ضیایی بعد از سال‌ها به عرصه تئاتر بازگشته و اجرا می‌کند. همچنین حضور ارسطو خوش‌رزم، امین میری، مازیار مهرگان و لبخند بدیعی به عنوان بازیگران حرفه‌ای تئاتر از دیگر ویژگی‌های نمایش «خالی» است.

رحمتی ادامه داد: طراح صحنه، لباس، گریم، نور و موسیقی، سینا ییلاق‌بیگی، سهیلا جوادی، ماریا حاجیها، رضا خضرایی و بابک کیوانی از هنرمندان حرفه‌ای تئاتر هستند که طراحی‌هایشان در راستای فضای سوررئال نمایش است.

کارگردان نمایش «خالی» با بیان اینکه برای تأمین هزینه‌های تولید و اجرای این نمایش نیاز به فروش گیشه است، یادآور شد: با توجه به تیم حرفه‌ای بازیگران و عوامل این نمایش که صاحب اسم و رسم در تئاتر هستند، چشم‌اندازمان برای تأمین هزینه‌ها به گیشه است. قیمت بلیت نمایش ما ۱۸۰ هزار تومان است که با توجه به شرایط فعلی تئاتر قیمت بالایی نیست. این چند وقت باب شده که نمایش‌ها با حضور چهره‌های سینمایی و سلبریتی‌ها قیمت بالایی برای بلیت خود تعیین می‌کنند در حالی که که باید به اصل تئاتر توجه شود.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه نیاز است ارگان‌های دولتی، شهرداری و حوزه هنری از تولید آثار نمایشی از جمله «خالی» حمایت کنند، تصریح کرد: از مخاطبان می‌خواهم بدون قضاوت به تماشای نمایش «خالی» بنشینند و درباره سطح کیفی آن نظر خود را ارائه بدهند.