ایمیل‌ فدراسیون نقشی در محرومیت کهنی نداشت/ آدرس اشتباهی ندهیم

قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) با تأکید بر اینکه در ماجرای محرومیت احمد کهنی خود او را مقصر اصلی می‌داند ، گفت: نباید آدرس اشتباهی بدهیم.

مهر: محرومیت دو ساله مهدی احمد کهنی ملی‌پوش ژیمناستیک ایران در جریان مسابقات جام جهانی آلمان شوک بزرگ به جامعه ژیمناستیک داد. البته پیش از این خبر محرومیت احمد کهنی در دی ماه امسال منتشر شده بود، اما او با ارسال دفاعیه امید به بخشیده شدن داشت که این اتفاق رخ نداد و در نهایت مهدی احمد کهنی که یکی از شانس‌های کسب سهمیه المپیک پاریس بود از حضور در تمامی مسابقات محروم و به راحتی المپیک پاریس را هم از دست داد.

کهنی به همراه الفتی به مسابقات گزینشی مصر اعزام شد، او در این مسابقات در جایگاه ۲۵ قرار گرفت، پس از آن هم راهی آلمان شدند تا در مسابقات جام جهانی شرکت کنند. این رقابت‌ها گزینشی المپیک محسوب می‌شد و هر دو نماینده ایران در تلاش بودند تا با جمع‌آوری امتیاز راه صعود به المپیک را هموار کنند، اما در ادامه راه احمد کهنی نه تنها شانس کسب سهمیه المپیک را از دست داد؛ بلکه به مدت دو سال هم از تمامی مسابقات محروم شد. او همچون الفتی به فینال مسابقات جام جهانی آلمان راه پیدا کرده بود و می‌توانست تاریخ ساز شود اما یک اشتباه و سهل‌انگاری، دو سال از عمر ورزشی خود را به باد داد.

ماجرای محرومیت احمد کهنی چه بود؟

مهدی احمد کهنی ملی‌پوش ژیمناستیک ایران جز ۱۵ ورزشکار ایرانی بود که در فهرست بورسیه شدگان IOC قرار گرفته بود. او با توجه به اینکه شانس کسب سهمیه المپیک را داشت در این فهرست قرار گرفت و باید هر چند وقت یک بار تست دوپینگ می‌داد و در فرم‌های مربوطه، آدرس خود را پر می‌کرد تا از او تست دوپینگ بگیرند. در واقع کهنی از سال ۲۰۲۲ در این لیست قرار گرفت و طبق قوانین باید هر سه ماه یک بار هم تست می‌داد. از زمانی که نام احمد کهنی جز ورزشکاران شانس کسب سهمیه المپیک قرار گرفت، فدراسیون جهانی با ارسال ایمیلی به فدراسیون ژیمناستیک، خواستار ایمیل این ورزشکار شد تا حساب کاربری مخصوص برای او ایجاد کند و با ورزشکار ارتباط مستقیم داشته باشد.

چه کسی یا کسانی مقصر محرومیت کهنی بودند؟

پس از محرومیت احمد کهنی، صحبت‌ها بر سر اینکه چه کسی یا کسانی در این ماجرا نقش داشتند به میان آمد. عابد حقدادی رئیس سابق فدراسیون ژیمناستیک بلافاصله مدعی شد که ایمیل‌های فدراسیون در اختیار درگاهی رئیس سابق فدراسیون بوده و با توجه به اینکه او، ایمیل‌ها را در اختیار فدراسیون قرار نداده بود از آن مطلع نبوده و در نهایت چنین اتفاقی رخ داد. برخی دیگر هم معتقدند به خاطر شرایط آشفته‌ای که فدراسیون ژیمناستیک داشته و در آن زمان عابد حقدادی به دنبال تغییر رؤسای هیأت‌ها بوده تا بتواند در انتخابات رأی بگیرد از مسائل این چنینی غافل شده است.

اصل ماجرا چیست؟

کهنی از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ فرم‌های مربوط به تست دوپینگ را پر کرده که البته در آن زمان سعید کیخا این کار را برای او انجام می‌داده، بعد از اینکه کیخا از تیم ملی خداحافظی و پس از آن هم از ایران مهاجرت کرد، کهنی دیگر هیچیک از فرم‌های مربوط به تست دوپینگ را پر نکرد و همین موضوع برای او دردسرساز شد. البته که فدراسیون جهانی هم چندین بار به فدراسیون ایران ایمیل ارسال کرده بود و خواستار پاسخگویی مهدی احمد کهنی شده بود.

اخطاریه‌هایی که از سوی فدراسیون جهانی برای احمد کهنی ارسال می‌شد، از سوی هاشمی (کارشناس خبره) و مسئول روابط بین‌المللی به اطلاع این ورزشکار می‌رسیده اما کهنی به هیچیک از این اخطاریه‌ها توجه نکرد. او به این بهانه که در خدمت سربازی به سر می‌برد و از فضای ورزش قهرمانی دور مانده این فرم‌ها را پر نکرده است. با این وجود هاشمی حتی عواقب فرم پر نکردن‌های کهنی را به او تذکر داده بود اما این موضوع از سوی این ورزشکار مغفول ماند.

ایمیل‌ فدراسیون نقشی در محرومیت کهنی نداشت/ آدرس اشتباهی ندهیم

حتی مبین ابراهیمی مربی احمد کهنی در گفت‌وگویی به صراحت اعلام کرده بود که ورزشکار در این پرونده مقصر بوده و نباید این قصور را به گردن کس دیگری انداخت. او در مصاحبه خود عنوان کرده بود: «تا جایی که من اطلاع دارم این موضوع کاملاً شخصی است. ورزشکار باید وارد سایت شود، عضویت بگیرد و کلیه موارد در اختیار ورزشکار است. ورزشکار باید در دسترس باشد. اخطاریه پر نکردن فرم‌ها به ایمیل شخصی احمد کهنی و من ارسال می‌شد و فقط سه مورد برای فدراسیون ارسال شده بود که فدراسیون آن را به اطلاع احمد کهنی رسانده بود. من در جریان این موضوع هستم. من هم به او اعلام کردم. در یک برهه‌ای از زمان اینترنتش مشکل داشت یا سایت هنگ می‌کرد و موفق نشد. پیش از او کیخا هم اطلاعاتش را در این سایت ثبت می‌کرد.»

کهنی پس از اینکه نامه محرومیت‌اش ارسال شد، دفاعیه‌های خود را مطرح کرد اما ذکر دلایل واهی باعث شد تا این دفاعیه مورد قبول قرار نگیرد و در نهایت محرومیت و از دست دادن المپیک پاریس سهم او شد.

ورزشکار مسوولیت دارد چون همه شرایط را پذیرفته است

فرزاد شارکی قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به این سوال که چه کسی مقصر محرومیت احمد کهنی است و آیا فدراسیون نقشی در آن دارد یا خیر، گفت: در خصوص این موضوع تنها ورزشکار مسئولیت دارد. معمولاً اولین باری که قرار است به ورزشکار اعلام کنند شما در لیست RTP هستید یک فرم برای او ارسال می‌کنند که ورزشکار آن را امضا می‌کند و تمامی شرایط را قبول می‌کند.

به فدراسیون به عنوان مطلع ایمیل ارسال می‌کنند

وی ادامه داد: حتی در آن فرم نوشته شده اگر حتی ورزشکار به کسی وکالت داده که برای او فرم پر کند و آن شخص این کار را انجام نداد، باز هم مقصر خود ورزشکار است. حتی ایمیل خود ورزشکار در اختیار آن‌ها قرار داد. شاید به فدراسیون هم تنها به عنوان مطلع ایمیل ارسال کنند اما در نهایت ورزشکار مسئولیت اول و آخر را برعهده دارد، چون خودش ایمیل داده است و موارد دیگر را هم نمی‌پذیرند.

غفلت احمد کهنی در ماجرای محرومیتش بسیار زیاد بود

قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) تأکید کرد: مهدی احمدکهنی به دلایل عدم پر نکردن فرم‌ها در دفاعیه خودش پرداخته بود اما آن‌ها این موضوع را نپذیرفتند. متأسفانه غفلت این ورزشکار بسیار زیاد بوده و نباید مقصر را به غیر از او کس دیگری بدانیم. ایمیل فدراسیون در این موضوع نقشی نداشته چون مکاتبات با خود ورزشکار به صورت مستقیم انجام می‌شده است. شاید حالا به عنوان مطلع به نادوی ایران یا فدراسیون ایمیل ارسال کنند اما آن‌ها نقشی در این ماجرا نداشتند.

محرومیت تنها با یک بار اخطاریه ایجاد نمی‌شود

شارکی تأکید کرد: فرم اولیه را کهنی امضا کرده و شرایط را هم پذیرفته است، بنابراین خودش مسئول بوده است. تا زمانی که ورزشکار نامه اولیه را امضا نکند عضویتش کامل نخواهد بود. بعد از آن هم هر اتفاق دیگری بیافتد خودش مسئولیت دارد. ضمن اینکه این محرومیت تنها با یک بار آدرس پر نکردن برای ورزشکار ارسال نمی‌شود، قطعاً او چندین بار به این مسائل بی‌توجه بوده که در نهایت نامه محرومیت برای او صادر شده است.

کهنی حداقل به ۹ ایمیل بی‌توجهی کرده بود

قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) گفت: احتمالاً اخطاریه هم به فدراسیون ژیمناستیک ارسال شده بوده چرا که آن‌ها قاعدتاً یک رونوشت از ایمیل فدراسیون در اختیار داشتند. آنطور که شنیدم آنها هم اطلاع داده بودند. قطعاً با یک اخطار این محرومیت رخ نمی‌دهد، حداقل باید سه توبیخ در پرونده احمد کهنی ثبت شده باشد که با چنین حکمی روبه‌رو شود. برای هر توبیخ سه ایمیل ارسال می‌شود که این توبیخ نشان می‌دهد او حداقل به ۹ ایمیل بی‌توجهی کرده است.

حتی فدراسیون از جانب ورزشکار نمی‌تواند پاسخ بدهد

وی گفت: اگر ایمیلی هم به فدراسیون ارسال شود، آن‌ها در حد مطلع هستند و مسئولیت اصلی برعهده ورزشکار است. بنابراین نباید آدرس اشتباهی بدهیم. فدراسیون نمی‌تواند از جانب ورزشکار جواب بدهد، باید خودش به این ایمیل‌ها پاسخ می‌داده. وقتی ورزشکار مطلع است که چنین مسئولیت سنگینی برعهده دارد و باید آدرس پر کند تا از او تست دوپینگ بگیرند، احتمال خطر آن را نمی‌دانسته و به موضوع ساده نگاه کرده است.

شارکی عنوان کرد: اگرچه این اتفاق تلخ است اما به هر حال می‌تواند درس عبرت برای سایر ورزشکاران باشد که به این مسائل توجه کند؛ چرا که تنها ورزشکار مسئولیت دارد و هیچ فدراسیونی در این ماجرا نقشی ندارد.